Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

Τα πήρε όλα ο Κάμερον από την Ε.Ε.- Στηρίζει παραμονή στην Ένωση της Αγγλίας.

Δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου.
Τα πήρε όλα ο Κάμερον από την Ε.Ε.- Στηρίζει παραμονή στην Ένωση της Αγγλίας.

«Συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να μείνουμε στην ΕΕ», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο παρουσίασε τη συμφωνία που πέτυχε στις Βρυξέλλες. Ο Κάμερον ανακοίνωσε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου. Τώρα, καλείται να πείσει το κόμμα, και την κοινωνία.

«Θα προσέλθω στη Βουλή των Κοινοτήτων για να προτείνω οι πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον μας στην Ευρώπη με ένα «μέσα» ή «έξω» την Πέμπτη 23 Ιουνίου» είπε.

Ο ίδιος έδωσε τη γραμμή που θα ακολουθήσει σύσσωμη η κυβέρνησή του: «Η πρότασή μου είναι ξεκάθαρη. Πιστεύω ότι η Βρετανία ασφαλέστερη, ισχυρότερη και καλύτερη σε μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ.

» Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που η χώρα μας καλείται να πάρει στην εποχή μας […] Δεν αγαπώ τις Βρυξέλλες, αγαπώ τη Βρετανία. Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι η ΕΕ χρειάζεται βελτίωση. Όμως, το συγκεκριμένο έργο δεν τελειώνει με την απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα .

» Δεν θα πω ποτέ ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός ΕΕ, αλλά δεν είναι αυτό το ερώτημα.»

Ορισμένες από τις σημαντικότερες πρόνοιες της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η ΕΕ και η Βρετανία την Παρασκευή περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αλλαγή της Συνθήκης: Δύο από τις πρόνοιες της συμφωνίας πρόκειται να εγγραφούν σε αναθεωρημένα άρθρα της Συνθήκης της ΕΕ: μια ειδική εξαίρεση της Βρετανίας από την περαιτέρω ολοκλήρωσή της, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που αποκαλείται «όλο και πιο στενή ολοκλήρωση»• και η δίκαιη αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διευθετήσεων ανάμεσα στην ευρωζώνη και τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην οικονομική και νομισματική ένωση.

Επιδόματα εργαζομένων: Η Βρετανία θα αποκτήσει το δικαίωμα να αρνείται την καταβολή διαφόρων επιδομάτων σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της παραμονής τους στην επικράτειά της• θα αποκτήσει τη δυνατότητα να εφαρμόζει αυτό το μέτρο για τουλάχιστον επτά χρόνια από την ημερομηνία της εφαρμογής του.

Επιδόματα παιδιών: Ενα πανευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής που αφορά την καταβολή επιδομάτων παιδιού ή παιδιών που ζουν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ τίθεται σε εφαρμογή για τους μετανάστες σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος άμεσα και για τους πάντες από 1ης Ιανουαρίου 2020. Βάσει του συστήματος αυτού, οι κυβερνήσεις θα αποφασίσουν τα επίπεδα των επιδομάτων που καταβάλλονται.

Χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης: Το κείμενο τονίζει την ανάγκη να εφαρμόζονται «ισότιμοι όροι ανταγωνισμού» σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την τραπεζική. Παραχωρεί στην Βρετανία το δικαίωμα να εποπτεύει χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και αγορές ώστε να εγγυάται την χρηματοοικονομική σταθερότητα. Ωστόσο, συμφωνήθηκε «με την επιφύλαξη» των υπαρχουσών δυνατοτήτων των θεσμών της ΕΕ να αναλαμβάνουν δράση για να προασπίζουν την χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Πληροφορίες από In.gr, ΑΠΕ και Reuters. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.