Το BBC Music έχει ανακοινώσει ότι ξεκινάει ένα τεράστιο φεστιβάλ την επόμενη χρονιά, προσφέροντας «κάλυψη παρόμοια με το Glastobury».

Το περιβόητο φεστιβάλ στη φάρμα Worthy θα κάνει ένα διάλειμμα το 2018 για να δώσει στην φάρμα, στο χωριό και την ομάδα του φεστιβάλ μια παραδοσιακή χρονιά χωρίς προετοιμασίες, για να επιστρέψει δριμύτερο το 2019.

Εν τω μεταξύ, το BBC μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες από το The Biggest Weekend, ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα λάβει χώρα σε 4 σημεία στην Αγγλία, τη Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. 

Το τετραήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 25-28 Μαΐου και υπόσχεται ένα line-up pου θα απευθύνεται στους ακροατές του Radio 1, Radio 2, Radio 3, και 6 Music.

Θα μοιάζει με το Glastonbury, αλλά δεν θα είναι Glastonbury! Και όλα τα sets θα είναι διαθέσιμα στο iPlayer, μαζί με την κάλυψη από όλα τα ραδιόφωνα του BBC.

To event θα πάρει τη θέση του BBC Radio 1 “Big Weekend”, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για να γίνει ετήσια εκδήλωση, με το Glastonbury να επιστρέφει το 2019. 

Ο Bob Shennan, διευθυντής του BBC Radio και Music, δήλωσε: «Το BBC Music έχει μεγάλη ιστορία με το να φέρνει το έθνος μαζί σε ειδικές στιγμές και αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσικό δρώμενο που έχει επιχειρήσει το BBC. Θα γιορτάσουμε την διαφορετικότητα της μουσικής από τέσσερα διαφορετικά σημεία της χώρας, φέρνοντας την καλύτερη βρετανική μουσική στον κόσμο και την καλύτερη διεθνή μουσική στη Βρετανία.»