Το συμμετοχικό έργο Inside Out: Athens αποτελεί μέρος του διεθνούς προγράμματος του διάσημου street artist JR, Inside Out.

To Inside Out Athens επιδιώκει να αναδείξει τη διαφορετικότητα της Αθήνας και τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, διεκδικώντας με ένα διαφορετικό τρόπο την ισότιμη συνύπαρξη όλων των μελών της κοινωνίας της.

Στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2017, 58 συνολικά συμμετέχοντες, Αθηναίοι διαφορετικής καταγωγής, φωτογράφισαν ο ένας τον άλλον δημιουργώντας τα πορτρέτα που συνθέτουν το έργο τέχνης “Inside Out Athens”. Το επόμενο βήμα έρχεται το Μάρτιο του 2018 με την έκθεση των πορτρέτων αυτών στο δημόσιο χώρο της πόλης.

Η αφισοκόλληση θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Μαρτίου στην πρόσοψη του πολιτισμικού χώρου This is Bud, στον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και στο σταθμό του μετρό Κεραμεικός, όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 13 Μαρτίου. Το εφήμερο αυτό έργο θα λήξει με την αποκόλληση των αφισών με το πέρας της ορισμένης ημερομηνίας.

Παράλληλα, η γκαλερί του χώρου τέχνης Communitism θα φιλοξενήσει το Ιnside Out Athens, σε μια διήμερη έκθεση το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, από τις 11:00 έως 19:00.

Διοργάνωση
A/typical, Generation 2.0 RED

Με την υποστήριξη
Communitism, Birdland, Metro Stages, We are bud, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων,
Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων

Λίγα λόγια για το Inside Out Project:
Το Inside Out Project είναι ένα διεθνές συμμετοχικό έργο τέχνης που μετατρέπει μηνύματα προσωπικής ταυτότητας σε έργα τέχνης. Όλοι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ασπρόμαυρα φωτογραφικά πορτρέτα με στόχο να ανακαλύψουν, να αποκαλύψουν και να μοιραστούν μοναδικές ιστορίες και εικόνες από ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτές οι ψηφιακές φωτογραφίες μετατρέπονται σε αφίσες από την ομάδα του Inside Out και αποστέλλονται στους
συν δημιουργούς του προγράμματος για να τις παρουσιάσουν στις κοινότητές τους. Οι αφίσες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, σε ένα παράθυρο, σε έναν τοίχο κάποιου εγκαταλειμμένου κτιρίου ή σε ένα γήπεδο. Αυτές οι εκθέσεις θα καταγραφούν, θα αρχειοθετηθούν και θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά στο http://www.insideoutproject.net/.
Το INSIDE OUT project είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη JR, νικητή του βραβείου 2011 TED Prize (watch JR’s TED talk here).