Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η ομάδα Νέων Δημοσιογράφων της εφημερίδας ‘Αποδημητικά Πουλιά’ και του ραδιοφώνου ‘Πικραλίδα’ διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τον ένα χρόνο του προγράμματος ‘The Young Journalists’, την Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, στις 19.30, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Στάση ΗΣΑΠ “Θησείο”), με τίτλο: ‘The Young Journalists: Ένας χρόνος Αποδημητικά Πουλιά και Ράδιο Πικραλίδα’.

Αφορμή για τη δημιουργία του προγράμματος στάθηκε η επιφυλακτικότητα του κόσμου, που ζούσε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, να μιλήσει σε δημοσιογράφους, καθώς πίστευαν ότι η ιστορία τους δε θα αποτυπωνόταν όπως έπρεπε. Έτσι, 15 έφηβες Αφγανές και 1 νεαρή Ελληνίδα αποφάσισαν να γίνουν οι ίδιες δημοσιογράφοι και να αποτελέσουν τις φωνές του προσφυγικού πληθυσμού.

Σήμερα, το πρόγραμμα μετράει ήδη 8 τεύχη της εφημερίδας ‘Αποδημητικά Πουλιά’, η οποία κυκλοφορεί δωρεάν ως ένθετο με την Εφημερίδα των Συντακτών, 30 ραδιοφωνικές εκπομπές του ραδιοφώνου ‘Πικραλίδα’, μεταφράσεις σε 6 γλώσσες (περσικά, αραβικά, ουρντού, ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά) και 94 έφηβες και έφηβους ‘Νέους Δημοσιογράφους’ από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Αλβανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα The Young Journalists αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας).

 

e-mail: migratorybirds@ddp.gr τηλέφωνο: +302108846590.