Αντί για το ωραίο λευκό χρώμα που κάνει τα παιδιά να λατρεύουν να παίζουν μαζί του, το χιόνι που έχει πέσει στην πόλη του Τερμιτάου στο Καζακστάν, είναι μαύρο και μοιάζει περισσότερο με κάρβουνο. Αυτό συνέβη στις αρχές του μήνα ότανξαφνικά μια περίεργη σκόνη έκατσε πάνω από την πόλη.

Το Τερμιτάου είναι στην καρδιά της βιομηχανίας σιδήρου της χώρας και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να πιστεύουν ότι ρύπανση από το εργοστάσιο αυτό ευθύνεται για το χρώμα του χιονιού και να ανησυχούν για την υγεία τους. 

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Πνιγόμαστε εδώ», έγραψε ένας κάτοικος στα social media. 

Ομάδα επιστημόνων, η οποία αποτελείται ανεξάρτητους αλλά και κρατικούς ειδικούς, προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στο θέμα, ενώ οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν αρνούνται  πως είναι πιθανό να ευθύνεται αυτό για το μαύρο χιόνι, λέγοντας πως τον Δεκέμβρη δεν φύσηξαν αρκετά δυνατοί άνεμοι ώστε να απομακρύνουν την σκόνη και γι’ αυτό εκείνη έκατσε πάνω από την πόλη. 

 

Автор @toleubai.aldiyar Поиграем в снежки? ☺ #темиртау #temirtau #temirtaucity

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Темиртау | Казахстан (@temirtau.city) στις

Η περιοχή Καραγκάντα, όπου βρίσκεται και το Τερμιτάου, είναι μια από τις χειρότερες στο Καζακστάν, όσο αφορά στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Μόνο τον Δεκέμβρη του 2017 η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακάλυψε ότι τα επίπεδα υδροθείου ξεπερνούσαν το ανώτερο επιτρεπτό όριο κατά 11 φορές. 

Πηγή