Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής έχει κερδίσει της καρδιές των φιλάθλων της Λίβερπουλ με το γκολ που σκοράρει και με την στάση που κρατά εντός και εκτός γηπέδου. Όντας αρκετά θρησκευόμενος, προσεύχεται πριν από κάθε αγώνα αλλά και όταν πετυχαίνει το αντίπαλο τέρμα. 

Στα 125 χρόνια ιστορίας της Λίβερπουλ, μόνο έξι παίχτες έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τον Σαλά, σε μια σεζόν. Οι φαν έχουν συσπειρωθεί γύρω από αυτόν και την πίστη του, παρά τις αυξανόμενες φωνές των ακροδεξιών στοιχείων στην χώρα. 

Οι Βρετανοί οπαδοί ευθύνονταν για τα περισσότερα ρατσιστικά γεγονότα μέσα στα γήπεδα στις σεζόν 2015-2016 και 2016-2017. Πολλοί όμως, λένε τώρα πως τα επιτεύγματα του Αιγύπτιου, έχουν γίνει αιτία για να αντιμετωπιστεί η ισλαμοφοβία στην χώρα. 

Ο Σαλά δεν είναι ο πρώτος αθλητής που προσπάθησε να καταρρίψει τις προκαταλήψεις των φαν, όσο αφορά την μουσουλμανική θρησκεία. Ο αλγερινής καταγωγής, Ζινεντίν Ζιντάν, κέρδισε Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Γαλλίας, ενώ ο θρυλικός, Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος προσευχόταν πριν από κάθε αγώνα, χρησιμοποίησε την φήμη του για να κάνει γνωστό στον κόσμο ότι το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία. 

Soccer Star Salah an Ambassador for Islam?

Can soccer star Mohamed Salah combat Islamophobia in Britain?

Posted by AJ+ on Dienstag, 20. März 2018