Η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας με αφορμή το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη μετάδοση των συναυλιών του ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd, Roger Waters για το 2018, εξαιτίας του «αντισημιτισμού» του Βρετανού καλλιτέχνη καθώς λόγω της κριτικής που άσκησε σχετικά με την επιθετική πολιτική του Τελ Αβίβ απέναντι στην Παλαιστίνη.

Η απαγόρευση πρόκειται να ισχύσει για τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς που συγκροτούν το δημόσιο δίκτυο ARD, ενώ η γερμανική δημόσια τηλεόραση επιχειρεί μέσω αυτής της κίνησής της να στείλει ένα μήνυμα και σε άλλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο κίνημα BDS, αλλά και στις κοινότητες των Εβραίων της Γερμανίας. 

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης και πρώην μέλος των Pink Floyd παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του και στην απόφασή του να μην πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Ισραήλ, ενώ ασκεί σκληρή κριτική και σε όσους συναδέλφους του επιλέγουν να εμφανιστούν στο Ισραήλ, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στη δισκογραφική βιομηχανία ανά τον κόσμο.

Ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας, δήλωσε ότι «η άμεση και αποφασιστική αντίδραση από τα κανάλια είναι ένα σημαντικό σημάδι πως ο αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ δεν έχει θέση στη Γερμανία».

Από την πλευρά του ο Μάρεκ Λίμπερμπεργκ, ο διοργανωτής της συναυλίας του Roger Waters, επισήμανε ότι οι Εβραίοι της Γερμανίας έχουν δίκιο να ανησυχούν για τον «αυξανόμενο αντισημιτισμό» στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «εντελώς γελοία».

Ο Λίμπερμπεργκ, γιος επιζώντων από το Ολοκαύτωμα, ανέφερε ότι διαφωνεί με το BDS ωστόσο στηρίζει το δικαίωμα του Roger Waters ως προς την ελευθερία έκφρασης.