Το τατουάζ είναι μία μόδα η οποία αποδείχθηκε πιο διαχρονική από ότι τις αρχικές εκτιμήσεις. Πλέον μιλάμε για βιομηχανία τατουάζ καθώς τα σχετικά καταστήματα αναπτύσσονται συνεχώς, υπάρχει ειδικός Τύπος και ετήσια έκθεση για τατουάζ και φυσικά αρχιζει να αναπτύσσεται και ο τομέας επέμβασης για την αφαίρεση τους.

Σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε το daliaresearch με πάνω απο 9.000 συμμετέχοντες από 18 χώρες προκύπτει ότι στην Ελλάδα (σ.σ. και με βάση τους συμμετέχοντες ) το 35% διαθέτει τουλάχιστον ένα τατουάζ. Οι χώρες όπου οι κάτοικοι της έχουν ενδώσει στον πειρασμό να χτυπήσουν τατουάζ είναι η Ιταλία (48%) η Σουηδία (47%) και οι ΗΠΑ (46%).

Η Ελλάδα είναι η τελευταία σε ότι αφορά στον μέσο όρο των τατουάζ ανά συμμετέχοντας καθώς από τις απαντήσεις προκύπτουν 2,5 τατουάζ ανά Έλληνα όταν ο μέσος όρος του συνόλου των συμμετεχόντων είναι στα 3 ενώ προς τα επάνω ξεφεύγουν ΗΠΑ και Σουηδία με μέσο όρο τα 4 τατουάζ.

Η μάχη των φύλων

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες όπου η ψαλίδα ανοίγει αρκετά υπέρ των γυναικών. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες οι Ελληνίδες διαθέτουν τουλάχιστον ένα τατουάζ σε ποσοστό 42% έναντι 29% που ήταν οι θετικές απαντήσεις των Ελλήνων.

 

Οι μόνες χώρες ανάμεσα στις 18 που πραγματοποιήθηκε η έρευνα όπου οι άνδρες ξεπερνούν τις γυναίκες είναι η Ρωσία (39% προς 27%), η Νότιος Αφρική ( 35%- 31%) και η Ισπανία ( 42%-41%).

Αμετανόητοι

Στην ερώτηση “Εάν έχετε μετανιώσει για κάποιο από τα τατουάζ σας” οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι αυτοί που μετά τους Ιταλούς (15%) έχουν δώσει τις περισσότερες αρνητικές απαντήσεις (17%) όταν ο μέσος όρος βρίσκεται στο 17%.

 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σουηδία (38%) και ακολουθούν Δανία, Ισραήλ (37%) και Αργεντινή και ΗΠΑ (34%).

(Πηγή)