Ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Michelin την έκδοση του Michelin Guide Main Cities of Europe 2017 για τα εστιατόρια των κυριότερων ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση δεν αλλάζει τίποτα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας όσον αφορά τα εστιατόρια που κατέχουν αστέρια Michelin. Και φέτος τα βραβευμένα εστιατόρια παραμένουν η Σπονδή (2 αστέρια), Funky Gourmet (2 αστέρια), Botrini’s, Hytra και Βαρούλκο (1 αστέρι), που κατάφεραν για μία ακόμα χρονιά να διατηρήσουν τα αστέρια τους.

Στην κατηγορία Michelin Plate που περιλαμβάνονται τα εστιατόρια εκείνα που σύμφωνα με τον οδηγό “σερβίρουν καλομαγειρεμένο φαγητό με φρέσκα υλικά ανεξαρτήτου τιμής” φιγουράρουν τα GB Roof Garden, Sushimou, 2 Μαζί, Electra Roof Garden, Kuzina, Mama TierraVezene, Cookoovaya, CTC, PremiereΠαπαϊωάννου και Άνετον

Επίσης σημαντική είναι και η διάκριση του Αθήρι και Οικείο τα οποία απέσπασαν και φέτος βραβείο Bib Gourmand ως επιβράβευση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους – ενώ new entry σε αυτή την κατηγορία είναι το Nolan.