Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.03.2024

5/11/1935, οι Parker Brothers «λανσάρουν» τη Monopoly

Το επιτραπέζιο όλων των επιτραπέζιων έχει γενέθλια σήμερα.
5/11/1935, οι Parker Brothers «λανσάρουν» τη Monopoly

Με αφορμή το ξεκίνημα του ίσως πιο δημοφιλούς επιτραπέζιου παγκοσμίως ας δούμε μερικά στοιχεία για κείνο. Φυσικά, λέμε για τη Monopoly, τον οικονομικό εξομοιωτή, που έχει μεγαλώσει «κροίσους και κροίσους» και πρωτοπλασαρίστηκε στην αγορά από τους Parker Brothers στις 5 Νοέμβρη 1935. 

Το επιτραπέζιο είχε εφευρεθεί από τον Charles Darrow, πρώην πωλητή που είχε χάσει τη δουλεία του μετά τη μεγάλη ύφεση του 1929. Τα πρώτα σχέδια βέβαια ήταν πολύ πιο προχειροφτιαγμένα, μέχρις ότου ανέλαβαν οι Parkers, που βέβαια βάσισαν τη δουλειά τους πάνω στις αρχικές ιδέες του Darrow. 

  • Περισσότερα από 275 εκατομμύρια παιχνίδια έχουν πουληθεί παγκοσμίως και είναι διαθέσιμο σε περίπου 111 χώρες και 43 γλώσσες.

  • Η μεγαλύτερη σε διάρκεια παρτίδα Monopoly διήρκεσε 70 σερί ημέρες.

  • Η πιο ακριβή έκδοση είναι δημιουργημένη από τον κοσμηματοπώλη Sidney Mobell και έχει αξία 2 εκατομμύρια δολάρια, με ταμπλώ 23 καρατίων και διαμαντοστόλιστα ζάρια.

  • Η φιγούρα του φυλακισμένου έχει όνομα και λέγεται Jake the Jailbird.

  • Κατά τη διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου, περνούσαν μέσα σε επιτραπέζια Monopoly χάρτες, πυξίδες, έγγραφα και βέβαια χρήματα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  • Πολύ συχνά οι εθνικοί πρωταθλητές από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου συγκεντρώνονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Monopoly. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές προέρχονται από τις Η.Π.Α, Ιρλανδία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ην.Βασίλειο, Ιαπωνία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ και Ισπανία. ΠΗΓΗ:Hasbro.com

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.