Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.03.2024

Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [ΦΩΤΟΣ]

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Γερμανό αστροναύτη, Αλεξάντερ Γκερστ, που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον περασμένο Ιούνιο και στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει στη Γη.
Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [ΦΩΤΟΣ]

Ο Γερμανός αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) της NASA από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στη Γη αναμένεται να επιστρέψει στις 20 Δεκεμβρίου. 

Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα όμως, ο εξερευνητής του διαστήματος έχει γεμίσει τους λογαριασμούς του στο twitter και το instagram με φωτογραφίες του πλανήτη που μας φιλοξενεί από ψηλά, προσφέροντας μαγικέ εικόνες από μέρη που κάποιοι έχουν γνωρίσει από κοντά αλλά σίγουρα όχι με αυτό τον τρόπο. 

 

Τα νησιά Μπαχάμες, για παράδειγμα, ενσωματωμένα σε γαλάζια και τυρκουάζ θάλασσα, επιτρέπουν στον ίδιο τον Γκερστ να κάνει σχέδια διακοπών: «Θα πρέπει να πάω για κατάδυση στις Μπαχάμες» αναφέρει στη φωτογραφία του.

Πολύ πιο απομονωμένος προορισμός στην ταξιδιωτική λίστα του Αλεξάντερ Γκερστ είναι η Νήσος Νοτίου Γεωργίας, παγωμένο νησί στο νότιο Ατλαντικό. Οι μοναδικοί κάτοικοί του είναι Βρετανοί στρατιωτικοί, ωστόσο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες πουλιών στον κόσμο.

Μία άλλη εντυπωσιακή φωτογραφία του αστροναύτη που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche zeitung» είναι από το ηφαίστειο Ταναράκι στη Νέα Ζηλανδία. Το ηφαίστειο σε υψόμετρο 2,518 μέτρων στο Βόρειο Νησί και ο κρατήρας του συχνά καλύπτεται από χιόνι, όπως τον φωτογράφισε ο αστροναύτης. 

 

Ο Γκερστ δεν παρέλειψε να φωτογραφήσει και ένα ελληνικό νησί. Είναι η Σαντορίνη και τα κοντινά νησάκια που κάποτε σχημάτιζαν έναν ενιαίο ηφαιστειακό ορεινό όγκο, του οποίου τα περιγράμματα είναι ευδιάκριτα από μεγάλο ύψος. Λευκά σπίτια με μπλε στέγες πάνω σε έναν παράξενο βράχο κάνουν τη Σαντορίνη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο, αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.