Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.04.2024

4/12/1980, η διάλυση των Led Zeppelin

Η πορεία της μπάντας διακόπηκε απότομα από τον αιφνίδιο θάνατο του John Bonham.
4/12/1980, η διάλυση των Led Zeppelin

Στις 25 Σεπτέμβρη 1980, ο John Bonham, ντράμερ των Led Zeppelin, πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 32 ετών, έπειτα από γερές δόσεις βότκας (λέγεται για περίπου 40 σφηνάκια με 40% περιεκτικότητα) για όλη την προηγούμενη ημέρα, αφήνοντας τους τρεις υπόλοιπους στην αβεβαιότητα για τη συνέχεια. 

Κι ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπως στους Who, που αντικατέστησαν τον επίσης αδικοχαμένο Keith Moon, οι Zeppelin αποφάσισαν με μια λιτή ανακοίνωση στις 4 Δεκέμβρη 1980 να ρίξουν αυλαία, με μοναδικό reunion εκείνο του 2007, στη μνήμη του Ahmed Ertegun της Atlantic Records, όπου πίσω από τα τύμπανα έκατσε ο γιος του Bonham, Jason.

Χρόνια αργότερα, o Jimmy Page δήλωνε στο Rolling Stone: «Οι Led Zeppelin δεν ήταν κάποια εταιρεία, αλλά ένα συγκρότημα με ψυχή και καρδιά. Κάθε μέλος ήταν σημαντικό για το σύνολο αυτού που ήμασταν. Θα ήθελα να πιστεύω πως αν δεν ήμουν εγώ εδώ, το ίδιο θα έκαναν και οι άλλοι. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Να φτιάξουμε έναν ρόλο και να του πούμε, πρέπει να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο. Δε θα ήταν ειλικρινές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Zeppelin έλεγε:

«Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι η απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και ο σεβασμός προς την οικογένειά του, μαζί με μια βαθιά αίσθηση αρμονίας που νιώθουμε, μας οδήγησε να αποφασίσουμε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως ήμασταν».

https://www.youtube.com/watch?v=QFd3gAEf0lc

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.