Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
14.03.2024

4/11/1922, ο Howard Carter «ξεθάβει» τον Τουταγχαμών

Το μεγάλο εύρημα του Βρετανού αρχαιολόγου.
4/11/1922, ο Howard Carter «ξεθάβει» τον Τουταγχαμών

Κι επειδή οι ανασκαφές αποτελούν πάντοτε είδηση και κινούν το ενδιαφέρον, κυρίως γύρω από τη σημασία της ανακάλυψης, θυμόμαστε τα κατορθώματα του περίφημου Βρετανού Howard Carter και τις τεράστιες -σε έκταση και σημασία- ανασκαφές που έλαβαν χώρα στην «Κοιλάδα των Βασιλέων» της Αιγύπτου στις αρχές του αιώνα. 

Ο Carter έφτασε στην Αίγυπτο λίγο πριν το κλείσιμο του 19ου αιώνα, το 1891, όταν και οι περισσότεροι τάφοι αρχαίων Αιγυπτίων είχαν ανακαλυφθεί. Ο τάφος του αγνώστου και πρόωρα χαμένου Βασιλιά Τουταγχαμών δεν είχε βρεθεί ακόμη. Αυτός ήταν και ο στόχος του Carter, που γιγάντωσε τις προσπάθειές του μετά το τέλος του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκοντας εν τέλει την είσοδο για την αίθουσα ταφής στις 4 Νοέμβρη 1922, κρυμμένη πλάι στην είσοδο της αίθουσας ταφής του Βασιλιά Ραμσή ΣΤ‘. Στις 26 Νοέμβρη, ο Carter και οι σκαφιάδες του μπήκαν στην αίθουσα ταφής, την οποία και βρήκαν ανέπαφη. 

Η απαρχή αυτής της ανακάλυψης, οδήγησε τον Carter σε έναν τάφο με τέσσερα δωμάτια και μια τεράστια συλλογή από χιλιάδες αντικείμενα. Το πιο σπουδαίο εύρημα ήταν η πέτρινη σαρκοφάγος με τρία φέρετρα το ένα μέσα στο άλλο. Μέσα στο τελικό φέρετρο, που ήταν εξ’όλοκλήρου φτιαγμένο από χρυσό, βρισκόταν η μούμια του βασιλιά-εφήβου Τουταγχαμών, διατηρημένη για πάνω από 3.000 χρόνια. Οι περισσότεροι θησαυροί βρίσκονται στο Μουσείο του Καϊρου. ΠΗΓΗ: History.com

https://www.youtube.com/watch?v=oTgVl7-wTpM

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.