Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

Η Ρόδος υποδέχεται τέσσερις από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας

Στο πλαίσιο του Local Gourmet Festival, που διοργανώνει 26-31 Ιουλίου το βραβευμένο εστιατόριο Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa.
Η Ρόδος υποδέχεται τέσσερις από τους σημαντικότερους chef  της Ελληνικής κουζίνας

Τελευταία η Ροδίτικη κουζίνα βρίσκεται αναμφισβήτητα σε μία ανοδική πορεία και δείχνει ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει τόσο εντός των συνόρων όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μία από τις κορυφαίες στιγμές που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά αυτή την τάση ήταν αναμφισβήτητα η βράβευση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa με  Χρυσό Σκούφο και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, το Νoble Gourmet διοργανώνει για πρώτη φορά στη Ρόδο από 26 έως 31 Ιουλίου το Local Gourmet Festival, έχοντας ως  προσκεκλημένους τέσσερις από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας.

Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Το festival ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, οι τέσσσερις προσκεκλημένοι chef  θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa). Έτσι κάθε  βράδυ, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη, το Σάββατο 28 Ιουλίου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō, θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης, ενώ στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και το, με 2 Χρυσούς Σκούφους, Etruscο της Κέρκυρας, θα μαγειρέψει συνταγές από το Ιόνιο. Τέλος, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το  Treehouse που έχει κατακτήσει Χρυσό Σκούφο και το Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική στο οποίο έχει απονεμηθεί βραβείο Ελληνικής κουζίνας, θα παρουσιάσει πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων, δημιουργία της ομάδας των chef του Noble. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.