Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.03.2024

Νεκροί και τραυματίες στη Γάζα πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι αρχές της Γάζας κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς Παλαιστινίους από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ και για πάνω από 35 είναι οι τραυματίες.
Νεκροί και τραυματίες στη Γάζα πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η απόφαση Τραμπ να εγκαινιάσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, άναψε φωτιές στον Αραβικό κόσμο με χιλιάδες Παλαιστινίους να ξεχύνονται στους δρόμους καθώς εκτιμούν πως Ισραήλ και ΗΠΑ οδεύουν προς το να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως επίσημη πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως μεταδίδουν οι αρχές της Γάζας, τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ ενώ πάνω από 35 είναι οι τραυματίες.

Δείτε live εικόνα:

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Haaretz, τρεις δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές ενώ δύο διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κοντά στα σύνορα, και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό. Από τη δική του μεριά το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς που διοικεί τη Γάζα ότι υποκινεί τη βία. Τα επεισόδια άλλωστε της 30ης Μαρτίου όταν και σκοτώθηκαν 45 Παλαιστίνιοι, είναι νωπά.

Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν επίσης σήμερα εύφλεκτο υλικό για να κάψουν ελαστικά που διαδηλωτές είχαν στιβάξει για να τους βάλουν φωτιά και να τα αφήσουν να κυλήσουν προς τον φράκτη.

Οι Ισραηλινοί έριξαν επίσης δακρυγόνα σε ανθρώπους που βρίσκονταν στους καταυλισμούς από σκηνές οι οποίοι έχουν ξεφυτρώσει κατά μήκος των συνόρων, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Δακρυγόνα έπεσαν και από Drone.

Ο Ναφτάλι Μπένετ, ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας, δήλωσε ακόμη στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τον φράκτη στη Γάζα σαν ένα “Σιδερένιο Τείχος” και όποιον το πλησιάσει ως “τρομοκράτη”.

Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν στον φράχτη ασφάλειας της κοινής συνοριακής γραμμής, αλλά και να μην εμπλακούν σε δραστηριότητες απειλητικές για την ζωή τους στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους “για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας του Ισραήλ”, όπως ανακοινώθηκε.

Ο Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων κατά μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης, καθώς αναμένεται κλιμάκωση των επεισοδίων κατά την αυριανή ημέρα (15η Μαΐου), την ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων.

Οι διαμαρτυρίες πρόκειται να κορυφωθούν αύριο Τρίτη, την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για τη “Νάκμπα” (Καταστροφή), όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτούς εκδιώχθηκαν το 1948 από τα σπίτια τους.

(Πηγή)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.