Το WorldClass, ο μοναδικός θεσμός μύησης στη φιλοσοφία και κουλτούρα του ποιοτικού ποτού, μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό roadshow και μας παρουσιάζει τις δύο νέες συναρπαστικές δοκιμασίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί φιναλίστ. Λίγο πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος της πιο επιδραστικής πλατφόρμας bartendingπαγκοσμίως, ο ΈλληναςWorld Class Bartender Of The Year 2017 Πάνος Κανατσούλης και ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μας συστήνουν τη νέα ανατρεπτική θεματολογία του φετινού διαγωνισμού που θέτει στο επίκεντρο την τάση των bartendersνα λειτουργούν πιο ευσυνείδητα προς το περιβάλλον καθώς και τη χρήση γαστρονομικών τεχνικών κατά τη διαδικασία παρασκευής των cocktail.

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: THE RESOURCEFUL BARTENDER
 Η πρώτη διαγωνιστική ενότητα θέτει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και μας μυεί σε οικολογικές πρακτικές διαχείρισης των πόρων ενός μπαρ, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βέλτιστη λειτουργία του.

ΔΕΥΤΕΡΗΔΟΚΙΜΑΣΙΑ: HEAT OF THE MOMENT
 Η δεύτερη διαγωνιστική ενότητα θα αναδείξει συγκεκριμένες τεχνικές από τον κόσμο της γαστρονομίας, όπως η ζύμωση, η καραμελοποίηση και η μέθοδος Maillard, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην παρασκευή ενός ποτού,ορίζοντας μια νέα επερχόμενη τάση στο κόσμο των εκλεκτών αποσταγμάτων.
H συναρπαστική διαδρομή που θα διαδώσει τη φιλοσοφία και την υψηλή τέχνη του bartending και παράλληλα θα αναδείξει σε μερικούς μήνες τον επόμενο World Clas sBartender of the Year,περιλαμβάνει 5 στάσεις. Αναλυτικότερα, οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα ξεχωριστά workshops του διαγωνισμού,τα οποία θα προσφέρουν γνώση, γεύσεις, έμπνευση και απολαυστικές εμπειρίες είναι:

                      Πάτρα 31.01  

                Patra Royal Theater

                     Χανιά 02.02

               Samaria Hotel

                 Θεσσαλονίκη 13.02

             Navona Day & Night

                 Λάρισα 14.02

                    Φρούριο

                   Αθήνα 15.02

ART FACTORY – ΤΕΧΝΟΣΤΑΣΙΟ
 

Και το ταξίδι συνεχίζεται με το διαγωνιστικό μέρος του World Class 2018, όπου οι υποψήφιοι bartenders καλούνται είτε να συνδυάσουν τις γνώσεις και των 2 δοκιμασιών είτε να χρησιμοποιήσουν πρακτικές από μια από αυτές, και να δημιουργήσουν το δικό τους cocktail βασισμένο σε ένα από τα brands που ανήκουν στο reserve portfolio της Diageo, χρησιμοποιώντας γαστρονομικές τεχνικές.

Διεκδικείστε την κορυφή του διεθνές finedrinking στερεώματος και να γίνετε μέρος της μεγαλύτερης κοινότητας bartending παγκοσμίως στο https://www.theworldclassclub.com/ .