Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

Αλβανία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα τεσσάρων Ελλήνων που πολέμησαν στο αλβανικό έπος

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την ταφή των οστών των νεκρών στρατιωτών συνήφθη το 2009.
Αλβανία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα τεσσάρων Ελλήνων που πολέμησαν στο αλβανικό έπος

Τα οστά τεσσάρων Ελλήνων που πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο του 1940 εντοπίστηκαν σήμερα στο αλβανικό χωριό Δραγώτη, όπως ανέφεραν αλβανικές πηγές.

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα οστά, βρίσκεται ήδη ο πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Βασίλης Τώλος για να εποπτεύσει της διαδικασία εκταφής των λειψάνων.

Χθες έγινε η εκταφή των οστών δύο Ελλήνων, πεσόντων στρατιωτών του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41, στα στενά της Κλεισούρας της Αλβανίας, σηματοδοτώντας την πρώτη σχετική διαδικασία, έπειτα από τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα, αλλά και την ψήφιση δύο εκτελεστικών νόμων από την αλβανική Βουλή πριν από λίγες ημέρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν υπό την παρουσία μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής και υπολογίζεται ότι θα πάρει αρκετό καιρό ώσπου να εκταφούν, να ταυτοποιηθούν και εντέλει να ταφούν στα νεκροταφεία που θα προσδιοριστούν γι’ αυτό τον σκοπό τα οστά περίπου 8.000 Ελλήνων στρατιωτών που αποτελούν τους τελευταίους άταφους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την ταφή των οστών των νεκρών στρατιωτών συνήφθη το 2009. Πρακτικά, ωστόσο, «ξεκλείδωσε» στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί συμφωνήθηκε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκταφή των οστών, η οποία ξεκίνησε χθες.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.