Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.04.2024

Lumiere και Carrot Cake Live στο 48 URBAN GARDEN

Παρουσίαση του βινυλίου του LUMIERE.
Lumiere και Carrot Cake Live στο 48 URBAN GARDEN
H δύναμη των ηχογραφημάτων συνήθως υπολογίζεται με την διάρκεια τους στο χρόνο. O Lumiere (πρώην Lumiere Brother aka Θανάσης Χριστοδούλου) μας σύστησε το εσωστρεφές και -σχεδόν- κλασικό μουσικό του ύφος, τον χειμώνα του 2015 και λίγο πριν το τέλος του ’17, παρουσιάζει την πολυπόθητη έκδοση βινυλίου.
 
 
Σε ένα παράλληλο και λίγο πιο οργανικό μουσικό σύμπαν, οι “φρέσκοι” Carrot Cake, από το τέλος του ’15 μέχρι τις αρχές του ‘17 έγραφαν το δεύτερο επεισόδιο των δικών τους post jazz “Εthics”. Σε συνέχεια σειράς επιτυχημένων live εμφανίσεων, πλαισιώνουν το line up της βραδιάς δημιουργώντας την ιδανική διπλή συναυλία.   
 
Ο Lumiere συστήθηκε στο μουσικόφιλο κοινό της χώρας, ως Lumiere Brother και παρουσίασε την δική του “maximal to minimal” άποψη για την ποπ μουσική. Στο ντεμπούτο του “Fiction”, σαν Lumiere Brother το 2009, κυνηγούσε το φάντασμα του Elliot Smith αποδομώντας στο πιάνο το indie κιθαριστικό παρελθόν του, ενώ 5 χρόνια μετά, έπιασε τα maximal pop όρια του με το “Twenty One”,  αποκαλύπτοντας τις α λα Pavement εφηβικές εμμονές του. 
 
Οι CARROT CAKE ξεκίνησαν σαν Jazz Τrio το 2014 από τους Δημήτρη Καλονάρο,Μάρκο Γκρίνοβερ και Δημήτρη Μεντόγιαννη.
 
 
Έχοντας πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε πολλά stages στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2015 με την προσθήκη του Γιώργου Κουρέλη στα πλήκτρα ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο. 
Το “Transparent” τους βάζει στον Αθηναϊκό μουσικό χάρτη με την μουσική τους να χαρακτηρίζεται σαν μίξη μοντέρνων post ακουσμάτων  με στοιχεία της jazz παράδοσης και funk ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν οι εκδοχές της μπάντας σε κομμάτια τόσο των Led Zeppelin όσο και του Snoop Dog.
 
Ο δεύτερος δίσκος τους, ονομάζεται “ETHICS II” και κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016.
 
Ο μινιμαλισμός της κλασσικής μουσικής, μπήκε στην ζωή του ένα χρόνο αργότερα και υποσυνείδητα του αποκαλύφθηκε η καινούρια και πλέον ταιριαστή μουσική του ταυτότητα. Ως Lumiere πια, επανασυστήθηκε στα τέλη του 2015 στο κοινό του. Στο ομώνυμο album του συνθέτει μελωδίες για πιάνο και έγχορδα, πλαισιωμένες από ηλεκτρονικά ηχοτοπία και δημιουργώντας το signature ήχο του που αρκετοί χαρακτήρισαν ως “εκλεκτικό”, ενώ και ο ίδιος υπήρξε ιδιαίτερα επιλεκτικός όσον αφορά τους χώρους και τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε live το νέο υλικό του.
 
Toν χειμώνα που μας πέρασε έκανε το πρώτο του sold out στην Αγγλικανική εκκλησία ενώ μέσα σε λιγότερο απο 2 χρονιά τα κομμάτια του έχουν συγκεντρώσει παραπάνω από 150 χιλιάδες χτυπήματα σε YouTube λίστες που συντρόφευσαν την καθημερινότητα στα αστικά κέντρα.
 
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, μετά τις 8μμ. στο “48 Urban Garden” (Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι). Στον χώρο θα διατίθεται για πρώτη φορά στο κοινό, η έκδοση βινυλίου του “LUMIERE” σε προνομιακή τιμή.
 
 
 
 
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.