Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

Η NASA έστειλε στο διάστημα τρόφιμα, Ε. coli και μια 3D κάμερα

Ένα ιδιαίτερο πακέτο θα λάβουν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού με σκοπό τη διεξαγωγή πειραμάτων.
Η NASA έστειλε στο διάστημα τρόφιμα, Ε. coli και μια 3D κάμερα

Περισσότερα από το 7.400 κιλά τροφίμων εκτοξέυτηκαν στις 12 Νοεμβρίου με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ως μέρος ενός «ιδιαίτερου» φορτίου το οποίο περιείχε E. coli, επιστημονικά πειράματα και μια εργαλειοθήκη, για να φανεί αν τα φασόλια μπορούν να μετατρέψουν το ατμοσφαιρικό άζωτο σε άζωτο εδάφους, όταν βρίσκονται σε περιβάλλον χαμηλής βαρύτητας. 

Το Orbital ATK’s Antares 230, εκτοξεύτηκε από το Wallops Island της Virginia με ένα φορτίο ύψους 4.236 μέτρων πάνω του, και αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Αφού αδειάσουν το φορτίο, οι αστροναύτες θα το γεμίσουν με διαστημικά σκουπίδια που θα καούν όταν το φορτίο επιστρέψει στην ατμόσφαιρα της Γης σε μερικές εβδομάδες από τώρα.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που πρόκειται να παραδοθούν, είναι και μια 3D κάμερα από το National Geographic με σκοπό τη λήψη υλικού για ντοκιμαντέρ που θα αφορά την καθημερινή ζωή στο σταθμό. Οι αστροναύτες θα διεξάγουν πειράματα και θα στείλουν τα στοιχεία πίσω στη Γη. Το ένα πείραμα αφορά το πως δύο στελέχη βακτηρίων E. coli αντιδρούν στα αντιβιωτικά σε περιβάλλον χαμηλής βαρύτητας, ενώ το άλλο έχει να κάνει με ένα νέο σύστημα επικοινωνίας λέιζερ.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, στο φορτίο που εστάλη συμπεριλαμβάνονται και πακέτα από τις οικογένειες των μελών του πληρώματος. «Το πλήρωμα θα λάβει επίσης και ένα πακέτο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που αποτελεί ένα κέρασμα, αφού κυρίως τρώνε κατεψυγμένο διαστημικό φαγητό και κάποιες φορές μαρούλι που αναπτύσσεται στο διάστημα».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.