Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

Νέες Εκδόσεις: «Το Βαλς των δέντρων και του ουρανού» του Jean-Michel Guenassia

Ο Jean-Michel Guenassia είναι ο συγγραφέας της πολύ γνωστής «Λέσχης των αθεράπευτα αισιόδοξων» και της «Ζωής που ονειρεύτηκε ο Ερνέστο Γκ».
Νέες Εκδόσεις:  «Το Βαλς των δέντρων και του ουρανού» του Jean-Michel Guenassia

Αφηγήτρια της ιστορίας του είναι η 19χρονη Μαργκερίτ Γκασέ, κόρη του γιατρού Πολ Γκασέ, γιατρού του Βαν Γκογκ, πολύ γνωστού από τον περίφημο πίνακα του καλλιτέχνη “Πορτρέτο του Δρ. Γκασέ”.

Μυθιστορηματικές, αλλά όχι μόνο, ανατροπές, μια ιστορία αγάπης και ένα ατελέσφορο ταξίδι προς την ελευθερία είναι οι άξονες εντός των οποίων ο συγγραφέας εκκινεί το μύθο με μαεστρία, κλιμακώνοντας τη συγκίνηση και την αγωνία. Θέτει ερωτήματα που πλέον απαντώνται διαφορετικά από την έρευνα και καταρρίπτουν εδραιωμένες αντιλήψεις: ο Βαν Γκογκ αυτοκτόνησε; ο γιατρός Γκασέ ήταν στ’ αλήθεια φιλότεχνος;

Η Μαργκερίτ και ο Βαν Γκογκ αποζητούν και οι δύο την ανεξαρτησία τους και θέτουν τη ζωγραφική στο κέντρο της ύπαρξής τους. Η Μαργκερίτ όμως δεν μπορεί να γίνει ζωγράφος στον 19ο αιώνα επειδή είναι γυναίκα. Κι ο Βαν Γκογκ δεν θα αναγνωριστεί όσο ζει γιατί οι ιμπρεσιονιστές χλευάζονται από το κοινό και την κριτική της εποχής.

Ο Γκενασιά παραδίδει δυο υπέροχους ήρωες, έναν αναπόδεικτο μύθο, του έρωτά τους, και παίρνει θέση στη συζήτηση για την αυτοκτονία του Βαν Γκογκ. Μεταφέρει επίσης υποδειγματικά στη λογοτεχνία το αισθητικό σοκ που προκάλεσαν οι ιμπρεσιονιστές σε μια Ευρώπη ανέτοιμη να τους αναγνωρίσει.

Εκδότης: Πόλις

Αριθμός Σελίδων: 280

Μετάφραση: Αποστολάκη Ειρήνη

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.