Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
18.04.2024

Τί έγραψαν τα ξένα μέσα για την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Αυτή είναι η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.
Τί έγραψαν τα ξένα μέσα για την νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Συνεχίζει να καθηλώνει το παγκόσμιο κοινό ο Γιώργος Λάνθιμος. Η τελευταία ταινία του Έλληνα δημιουργού  Killing of a sacred deer, με πρωταγωνιστές την Νικόλ Κίντμαν και τον Κόλιν Φάρελ παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ των Καννών και οι κριτικές ήταν διθυραμβικές.

Η Νικόλ Κίντμαν παραδέχτηκε πως ήταν εκείνη που πρότεινε στον Γιώργο Λάνθιμο να συνεργαστούνε, καθώς τον θεωρεί από τους πιο ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες, ενώ ο Κόλιν Φάρελ συνεργάζεται για δεύτερη φορά μαζί του, μετά τον Αστακό.

Τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα έχουν γράψει για την ιδιαιτερότητα της ταινίας και την ξεχωριστή ματιά του Λάνθιμου.

Ο Guardian χαρακτηρίζει ιντριγκαδόρικη, ενοχλητική και διασκεδαστική παράλληλα, με ένα σενάριο που θα μπορούσες να τον συναντήσεις σε θρίλερ της δεκαετίας του 70 κα του 80 ή ακόμα και έναν εφιάλτη του 90.  Όσο για τον ίδιο τον Λάνθιμο ο κριτικός του Guardian τονίζει το πόσο υπέροχα μπορεί και μας βυθίζει σε επινοημένους κόσμους.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και το αφιέρωμα του Hollywood Reporter, που αποκαλεί την ταινία ρέκβιεμ οικιακού τρόμου που δημιουργεί μια ψυχολογική ταραχή η οποία ξεπηδάει από το παράλογο χιούμορ του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Telegraph χαρακτηρίζει τη δημιουργία του Λάνθιμου ως μια βαθιά άβολη και δηλητηριώδη αστεία ελληνική τραγωδία.  Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως το Killing of a sacred deer ήταν από τις ταινίες που ανέμεναν περισσότερο στο Φεστιβάλ των Καννών και μάλλον άξιζε την αναμονή καθώς ήταν η καλύτερη.

Δεν ήταν λίγα και τα σχόλια στα social media με αρκετούς χρήστες να αποκαλούν το στυλ του Λάνθιμου lanthimania ή ακόμα και να τον παρομοιάζουν με τον Κιούμπρικ και τον Χάνεκε.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.