Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.03.2024

Chris Cornell: Οι σημαντικότερες στιγμές στα 30 χρόνια καριέρας του

Ακόμα αναμένονται τα ακριβή αίτια θανάτου του 52χρονου τραγουδιστή.
Chris Cornell: Οι σημαντικότερες στιγμές στα 30 χρόνια καριέρας του

Ο Chris Cornell τραγουδιστής των Soundgarden και Audioslave, έφυγε από τη ζωή , στα 52 του χρόνια, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του, ο τραγουδιστής πέθανε στο Ντιτρόιτ, ενώ, ο θάνατος του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος.

Ο Chris Cornell ήταν γνωστός ως frontman των Soundgarden και των Audioslave, ενώ είχε τραγουδήσει και το soundtrack για την ταινία James Bond: Casino Royale, You know my name.

Όπως φαίνεται, χτες το βράδυ εμφανίστηκε με τους Soundgarden, στο Ντιτρόιτ, ως μέρος της αμερικάνικης περιοδείας τους.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ο Cornell έγινε ένας από τους πρωτοπόρους της grunge σκηνής, όταν δημιούργησε μαζί με τον Kim Thyal και τον Hiro Yamamoto, τους Soundgarden το 1984. Το συγκρότημα, ήταν το πρώτο της grunge σκηνής που υπέγραψε με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, ανοίγοντας τον δρόμο για τους Nirvana, τους Pearl Jam κ.α.

Πούλησαν πάνω από 10 εκατομμύρια δίσκους ενώ ήταν υποψήφιοι και για εννιά βραβεία Grammy. Η μπάντα διαλύθηκε το 1997 για να επανενωθεί το 2010.

Αφού αποχώρησε από τους Soundgarden, δημιούργησε τους  Audioslave με τους Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk των Rage Against The Machine. Έφυγε από τους Audioslave το 2007, για να επικεντρωθεί στο σόλο καριέρα του.

Πολλοί είναι εκείνοι οι καλλιτέχνες που έχουν εκφράσει ήδη τη λύπη τους για τον χαμό του.

Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με το εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, μπαίνοντας τελικά για αποτοξίνωση το 2003.

«Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει η αποτοξίνωση. Είναι σαν το σχολείο. Μαθαίνω πράγματα στα 38 μου χρόνια, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του εκείνη τη χρονιά.  «Συνήθως έπινα πριν παίξουμε σε κάποια συναυλία και δεν είχα θέμα. Το πρόβλημα όμως, άρχισε να γίνεται εντονότερο καθώς περνούσε ο καιρός και δεν έκανα πια άλλα πράγματα που με ηρεμούσαν, όπως το ποδήλατο».

Σε άλλη του συνέντευξη είχε πει πως, «Όταν ενηλικιώθηκα και άρχισαν οι συναισθηματικές ευθύνες , έπαιρνα ότι έπεφτε στα χέρια μου, χωρίς να το αντιλαμβάνομαι. Το θέμα είναι πως όταν πιάνεις για πρώτη φορά την πίπα δεν σου φαίνεται και τόσο φοβερό και έτσι δεν καταλαβαίνει την τροπή που παίρνει η ζωή σου εκείνη την στιγμή».

Το 2012 δημιούργησε μαζί με τη σύζυγο του Βίκυ μια οργάνωση που φροντίζει για παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και φτώχειας. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, ενώ ο Cornell έχει και μια κόρη από προηγούμενη σχέση του.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.