Εβδομάδα απεργιών και κινητοποιήσεων θα είναι αυτή που διανύουμε. Αιτία τα νέα μέτρα που θα τεθούν για ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το ερχόμενο τριήμερο θα απεργήσουν:

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη θα υπάρξουν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία. Πιο αναλυτικά: 16 Μαΐου η στάση εργασίας είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαΐου. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα απεργήσει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, καθώς και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απεργούν, επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.