Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.04.2024

Ποιος κέρδισε το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας;

Το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας».
Ποιος κέρδισε το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας;

Το βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Littérature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Académie Internationale de la Gastronomie), ένα χρόνο μετά την έκδοσή του το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας» / “Essence of Cyclades” του δικτύου Aegean Cuisine, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Πρόκειται για έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Η συγκεκριμένη διάκριση θεωρείται από το επιμελητήριο ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα, ενισχύοντας την πορεία του βιβλίου εκτός των συνόρων της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, την προώθηση των κυκλαδίτικων προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας» απευθύνεται σε όλους και όχι μονάχα σε μια μικρή μερίδα ειδικά ενδιαφερόμενων. Διαβάζοντάς το κάποιος, γνωρίζει τα προϊόντα του τόπου, νιώθει την ιστορία του, τους ανθρώπους και τις μαγειρικές τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους συγγραφείς Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, καθώς και τον Ηλία Μαμαλάκη, το Δημήτρη Ρουσουνέλο και το Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την συμβολή τους.

Το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας», όπως σημειώνεται σχετικά, έρχεται να συμπληρώσει τις δράσεις του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες, «ταξιδεύοντας» τα προϊόντα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.