Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.03.2024

Ανατριχιαστικά «sleepover games» από όλο τον κόσμο.

Παιδιά από όλο κόσμο συνηθίζουν να έλκονται από «spooky» παιχνίδια για να περάσουν καλύτερα σε ένα πυτζάμα πάρτι και τώρα με την χρήση του Ίντερνετ τα παιχνίδια αυτά δημοσιεύονται και ξαναδημοσιεύονται με παραλλαγές από διαφορετικές κουλτούρες.
Ανατριχιαστικά «sleepover games» από όλο τον κόσμο.

«Bloody Mary»

Τα «sleepovers» και η Bloody Mary πάνε παρέα παγκοσμίως. Δεν έχει σημασία από βρίσκεσαι, σίγουρα θα έχεις ακούσει την διαδικασία όπου μια παρέα παιδιών μπαίνουν στο μπάνιο με κεριά μόνο και μόνο για να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να πουν «Bloody Mary» τρεις φορές, με την επιθυμία να καλέσουν το πνεύμα της. Το να σου αφαιρεθούν τα μάτια με τη βία, απαίσιες γρατσουνιές σε όλο το σώμα ,να μοιραστείς την μοίρα του εκδικητικού αυτού πνεύματος  και τέλος ο ακαριαίος θάνατος, είναι μόλις λίγες από τις επιπτώσεις της επίκλησής της και παρόλα αυτά τα παιδιά φαίνεται να το θεωρούν ξεκαρδιστικό.

Η ταυτότητα της «Bloody Mary» παραμένει απροσδιόριστη καθώς υπάρχουν πολλές εκδοχές για την καταγωγή της ιστορίας της. Κάποιοι πιστεύουν ότι μιλάμε για την  Mary I’, Βασίλισσα της Αγγλίας αφού το παρατσούκλι της ήταν «Bloody Mary» μετά από την εκτέλεση πολλών  προτεσταντών κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Άλλοι πιστεύουν ότι ο θρύλος αναφέρεται στην  Mary Worth μάγισσα  που εκτελέστηκε την περίοδο του εμφυλίου πολέμου και άλλοι ότι το πνεύμα της όμορφης Mary Worthing που αυτοκτόνησε της δεκαετία του 1960 μετά από δυσμορφία στο πρόσωπο. Προφανέστατα, υπάρχουν πολλά αιματηρά φαντάσματα που θα μπορούσε κάποιος να καλέσει στο μπάνιο του.

«Το Μεταμεσονύχτιο παιχνίδι» 

Βασισμένο σε μια παλιά Παγανιστική τελετή που δημιουργήθηκε με σκοπό να τιμωρήσει ή να τρομάξει κάποιον που δεν υπάκουσε στους Παγανιστικούς νόμους , τώρα παίζεται από παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, γράφεις το όνομα σου σε ένα κομμάτι χαρτί με μια σταγόνα αίμα. Μετά το τοποθετείς μπροστά από μια ξύλινη πόρτα κάτω από ένα αναμμένο κερί. Χτυπάς την πόρτα 22 φορές, με τον τελευταίο χτύπο να είναι ακριβώς μεσάνυχτα και ανοίγεις την πόρτα για να περάσει ο «Midnight Man» μέσα, σβήνεις το κερί, κλείνεις την πόρτα και γρήγορα ξαναανάβεις το κερί. Τώρα πρέπει να περιφέρεσαι στο σπίτι μέχρι να πάει 3:33(η ώρα που ο Midnight Man εξαφανίζεται)) με το κερί αναμμένο. Αν το κερί σβήσει σημαίνει ότι εκείνος είναι κοντά και σε 10 δευτερόλεπτα πρέπει να το ξανά ανάψεις πριν σε τιμωρήσει με τους πιο σκοτεινούς σου φόβους. 

«Sara, Sarita»

Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών στο Μεξικό, το οποίο πήρε το όνομά των δίδυμων κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τον επιστάτη του σχολείου τους. Όταν τα κορίτσια βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος , φορούσαν το ίδιο κολιέ που ήταν φτιαγμένο από κέρματα και λέγεται ότι το ένα ήταν «Κορώνα» και το άλλο «Γράμματα». Λέγεται ότι ο επιστάτης το έσκασε και δεν βρέθηκε ποτέ και ότι τα πνεύματα των δυο κοριτσιών ακόμα τριγυρνούν στη γη. Τα παιδιά στο Μεξικό πιστεύουν ότι μπορούν να καλέσουν τα πνεύματα τους λέγοντας «Sara Sarita, μπορούμε να παίξουμε μαζί σας;» ενώ πετούν δυο κέρματα στον αέρα. Αν και τα δυο κέρματα πέσουν σε «Γράμματα» τότε η απάντηση είναι όχι ενώ αν πέσουν σε «Κορώνα» τότε η απάντηση είναι ναι. Αν η απάντηση είναι ναι τότε ο θρύλος λέει ότι θα παραμείνουν μαζί σου μέχρι να σου επιτρέψουν να βγεις από το παιχνίδι. Για να βγεις από το παιχνίδι πρέπει να τις ρωτήσεις πετώντας πάλι δυο κέρματα στον αέρα μέχρι να πέσουν και τα δυο σε «Κορώνα».

«Ο μικρός δαίμονας ή Chertik»

Σε ρώσικους θρύλους λέγεται ότι ο δαίμονας δεν είναι ο Σατανάς της Βίβλου αλλά ένα πνεύμα που μοιάζει με άνθρωπο που έχει κέρατα,οπλές και ουρά τα οποία κρύβει κάτω από τα ρούχα του. Είναι λένε ο εγγονός της μάγισσας Baba Yaga, που κρύβεται στο δάσος και τρώει τα παιδιά που απομακρύνονται από τους γονείς τους. Ο «μικρός δαίμονας» είναι διάσημος για τον τρόπο που ξεγελά τα παιδιά, και παρόλα αυτά φαίνεται να είναι πολύ διάσημος στις νεαρές ηλικίες. Το παιχνίδι ξεκινά με τα παιδιά να ζωγραφίζουν έναν έναν «μικρό δαίμονα» μέσα σε ένα κύκλο. Ο κύκλος πρέπει να είναι περικυκλωμένος από τα γράμματα της αλφαβήτου και τα νούμερα από το μηδέν έως το εννιά. Πάνω από το κεφάλι του βρίσκονται οι λέξεις «ναι» και «όχι». Με λίγα λόγια είναι ένα αυτοσχέδιος πίνακας Ouija, ο οποίος χρησιμοποιείται για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον δαίμονα. Με μια βελόνα και κλωστή τοποθετημένη πάνω από την καρδιά του δαίμονα τα παιδιά φωνάζουν «Με τη δύναμη του σκότους, ζητούμε την βοήθειά σου!» και συνεχίζουν μέχρι η βελόνα να δείξει «ναι» και να μπορέσουν να κάνουν ερωτήσεις στον δαίμονα. Για να σταματήσει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να καλέσουν τον δαίμονα να φύγει και να κάψουν την κλωστή στη φλόγα του κεριού, καταστρέφοντας έτσι την επαφή τους με τον Chertik.

Αυτά είναι λίγα από τα πιο περίεργα παιχνίδια που φαίνεται να απολαμβάνουν παιδιά όλου του κόσμου, χωρίς να τα επηρεάζει ο εφιάλτης που είναι σίγουρο ότι θα δουν μόλις κλείσουν τα μάτια τους ή την φασαρία που θα κάνουν παίζοντας τα. Είναι προφανές ότι μια ήσυχη βραδιά καλοπέρασης δεν περνά καν από το μυαλό τους και την εκδοχή της ταινίας με ποπ κορν και πατατάκια είναι σίγουρο ότι θα την θεωρήσουν βαρετή.

ΠΗΓΗ: allday.com

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.