Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

To Peloponnese Wine Festival για 10η χρονιά στο Hilton

Δίνει ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.
To Peloponnese Wine Festival για 10η χρονιά στο Hilton

Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) που θα συνοδεύεται πάντα με γευσιγνωσία κρασιών αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, έρχονται να κατακτήσουν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, δίνοντας ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton

Η συμμετοχή των παραγωγών είναι υψηλότερη από ποτέ, με 46 μέλη οινοποιεία από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου αλλά και την Κεφαλλονιά. Οι οινοποιοί του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα σας υποδεχτούν για να δοκιμάσετε τα κρασιά τους, να τους γνωρίσετε από κοντά και να συζητήσετε μαζί τους. Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψετε τον πλούτο και τη ποικιλομορφία της μεγαλύτερης και σημαντικότερης αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας. 

Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου. Φυσικά θα έρθετε σε επαφή με τα λευκά και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

photo from glasses

Θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά masterclassesπαράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και μικρά τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή. Οι οινόφιλοι που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε αυτά τα τεστ και θα πιάσουν το 100% των απαντήσεων θα μπουν σε κλήρωση για 2 μοναδικά οινοτουριστικά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια, στην ‘παλαιωμένη Πελοπόννησο’, με εισηγητή τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET θα δοκιμαστούν ερυθρά κρασιά με ηλικία από 10 έως 20 χρόνια, με σκοπό να αναδειχτεί το εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εξερεύνηση των ‘άγνωστων ποικιλιών της Πελοποννήσου’ με οδηγό τον οινολόγο Σοφοκλή Πετρόπουλο, ο οποίος θα μας μυήσει στη δυναμική τους και θα ενισχύσει την άποψη ότι η αναβίωση των συγκεκριμένων ποικιλιών  προσθέτει σημαντικά  στη ποικιλομορφία και διαφοροποίηση του ελληνικού αμπελώνα συνολικά. Το τρίπτυχο των σεμιναρίων ολοκληρώνεται με τις διεθνείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο Γρηγόρης Κόντος Dip WSET θα μιλήσει λοιπόν για τις ‘διεθνείς ποικιλίες στον Πελοποννησιακό αμπελώνα’ και τη σπουδαιότητα τους, με ταυτόχρονη  δοκιμή εξαιρετικών και αντιπροσωπευτικών κρασιών. Στα masterclasses-σεμινάρια οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από το site της εκδήλωσης http://www.peloponnesewinefestival.com/paralliles_ekdiloseis).

Παράλληλα στην εκδήλωση, θα δοθεί έμφαση στον συνδυασμό κρασιού με τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που συνοδεύουν συχνότερα το κρασί. Τα εκπληκτικά αλλαντικά Δαγρέ και τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη θα συνδυαστούν και θα προταθούν με διαφορετικά  ξηρά κρασιά, ενώ το εξαιρετικό Le Votree Piree θα δημιουργήσει σοκολάτες ειδικά για την εκδήλωση χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικές ποικιλίες και προϊόντα της Πελοποννήσου, με σκοπό να συνδυαστούν αρμονικά με τα σπουδαία  γλυκά κρασιά της περιοχής.

Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 20:00.

Η είσοδος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό και ελεύθερη για τους επαγγελματίες με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον οδηγό της WinePlus για τους Δρόμους των κρασιών της Πελοποννήσου.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton. 

Μπορείτε να βρείτε τους παραγωγούς που συμμετέχουν αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Peloponnese Wine Festival στο www.peloponnesewinefestival.com

Η σελίδα του Peloponnese Wine Festival στο Facebook είναι: https://www.facebook.com/Peloponnese-Wine-Festival-126824354474451/.

Το hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #peloponnesewinefest.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα:

[email protected]

ή

[email protected]

αλλά και στο τηλέφωνο 6944411734 (Μαριάννα Μακρύγιαννη).

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.