Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.04.2024

Γιατί το να είσαι έξυπνος μάλλον σημαίνει ότι θα έχεις λιγότερους φίλους;

Το να έχεις λιγότερους φίλους μπορεί να μην είναι τόσο κακό στην τελική.
Γιατί το να είσαι έξυπνος μάλλον σημαίνει ότι θα έχεις λιγότερους φίλους;

Μία νέα μελέτη των Normal Li και Satoshi Kanazawa για το Βρετανικό Περιοδικό Ψυχολογίας, βρήκε ότι όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να είσαι ικανοποιημένος με την κοινωνικοποίηση.

Η μελέτη, η οποία διεξάχθηκε για αρκετά χρόνια και κοίταξε ευρεία ποικιλία ενηλίκων, ηλικίας 18-28, διαπίστωσε γενικά ότι οι άνθρωποι που κοινωνικοποιούνται περισσότερο είναι οι πιό χαρούμενοι.

Η μόνη εξαίρεση ήταν αυτοί με υψηλή νοημοσύνη, οι οποίοι δεν έμοιαζαν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Γιατί; Η μελέτη εξηγεί: «Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι βιώνουν χαμηλότερη ικανοποίηση για την ζωή όταν συναναστρέφονται συχνά με φίλους. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την χρησιμότητα της ενσωμάτωσης εξελικτικών προοπτικών στην έρευνα της υποκειμενικής ευεξίας.»

Η κύρια αιτία για αυτήν την θεωρία είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν περισσότερο σε μακροπρόθεσμα σχέδια και η κοινωνικοποίηση τους αποσπά από αυτό.

Μία εξελικτική εξήγηση έχει ως επιχείρημα ότι η ανθρώπινη φυλή έχει προχωρήσει από το μοτίβο του κυνηγού-θηράματος, και η λιγότερη κοινωνικοποίηση στην πραγματικότητα βοηθάει τους έξυπνους ανθρώπους να προσαρμοστούν στην ζωή.

Πηγή: Spring

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.