Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
24.04.2024

26/11/1969, τα γενέθλια του Shawn Kemp

O «Reignman» του ΝΒΑ.
26/11/1969, τα γενέθλια του Shawn Kemp

Ο Shawn Kemp είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της χρυσής εποχής του ΝΒΑ τη δεκαετία του ’90, που σε συνέχεια της προηγούμενης περιόδου οδηγούσε το άθλημα σε πιο φαντεζί και εντυπωσιακά στιγμιότυπα, συνδυασμένα με την μπασκετική τελειότητα παικτών όπως οι Jordan, Pippen, Rodman, Malone, Stockton, Shaquille O’Neal, Barkley, Wilkins και άλλων πολλών. 

Γεννήθηκε το 1969 στην πόλη του Elkhart της Indiana και βρέθηκε στο κολέγιο Trinity όπου και εντυπωσίασε τους ανθρώπους του ΝΒΑ παίζοντας ως power forward ή center. Γρήγορα, δε δίστασαν να του προσφέρουν θέση στους Seattle Supersonics το 1989, αν και ο Don Nelson τον είχε απορρίψει για τους Golden State Warriors, όχι λόγω έλλειψης ικανότητας αλλά λόγω σωματοδομής. O Kemp ήταν εξαιρετικά αλτικός και ικανός σκόρερ, αλλά αρκετά αδύνατος, γεγονός που τον ζόρισε αρκετά στις πρώτες του χρονιές στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Sonics τότε όμως με πλήρη σύνθεση τους  Gary Payton, Eddie Johnson, Ricky Pierce, Nate McMillan και βέβαια τον Kemp ήταν αρκετά δεμένη και έκανε εντυπωσιακές χρονιές ειδικά τη χρονιά 1995-96, που θεωρείται το peak του ίδιου αλλά και της ομάδας (που τώρα τη θέση της έχουν οι Oklahoma City Thunder). Εκείνη τη σεζόν, ο Kemp μαζί με τον Payton έστειλαν τους Sonics στους πρώτους τελικούς έπειτα από το 1979, αλλά είχαν την ατυχία, όπως πολλές καλές ομάδες της εποχής να πέσουν πάνω στους από άλλο πλανήτη Chicago Bulls και το τρίο Jordan-Pippen-Rodman με το ρεκόρ των 72 νικών στην κανονική περίοδο. Τους πίεσαν αρκετά, αλλά οι τελικοί έληξαν 4-2 υπέρ του Jordan και της παρέας του, με τον Kemp ωστόσο να έχει μέσο όρο στα ματς αυτά 23.8 πόντους, 10.0 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη για τον «Reignman», που δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε σε Cleveland, Portland, Orlando, ακόμη και στην Ιταλία, μετά τη φυγή του από τους Sonics. Ωστόσο, και παρ’όλο τα προβλήματα με την κατάθλιψη, το βάρος του, αλλά και τα αλκοόλ/ναρκωτικά που αντιμετώπιζε τόσο κατά, όσο και μετά το τέλος της καριέρας του, ο Kemp έχει χαραχτεί στη μνήμη των απανταχού μπασκετόφιλων για τα τρομακτικά καρφώματά του. Πλέον θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς σε ένα πρωτάθλημα θεάματος, που κατάφερε να το κάνει στο υψηλότερο επίπεδο.

To top 10 από το κανάλι του NBA (για τους φαν υπάρχει και το top 1oo)

https://www.youtube.com/watch?v=HQeMhYJe5JA

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.