Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.03.2024

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγράμματος συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού

 Ενισχύονται τα προγράμματα των Special Olympics Hellas σε σημαντικά λιμάνια και νησιά των Κυκλάδων & του Β. Αιγαίου.
Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγράμματος συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγραμμάτων συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού. Ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση  στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2024, 2025 και 2026.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας και ο Πρόεδρος του Ομίλου Attica, κ. Κυριάκος Μάγειρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στη σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης, παρουσία αθλητών και προπονητών.

Η χορηγία στοχεύει στην υποστήριξη  της αυξημένης ζήτησης σε συμμετοχές των υφιστάμενων προγραμμάτων των Special Olympics Hellas στα ελληνικά νησιά. Η ενίσχυση των προγραμμάτων στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, θα καλύψει σημαντικές ανάγκες για την υλοποίηση των τοπικών δράσεων όπως: Προσθήκη νέων αθλημάτων στα ήδη υπάρχοντα, αναζήτηση και ένταξη νέων καθηγητών Φυσικής Αγωγής εκπαιδεύοντάς τους στους κανονισμούς και στη φιλοσοφία των Special Olympics, συνεργασία με Αθλητικούς Τοπικούς Συλλόγους, ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, ενισχύοντας το πρόγραμμα εθελοντισμού και τις ήδη υπάρχουσες δράσεις των Special Olympics.

Σημαντικά θα επωφεληθεί από τη χρυσή χορηγία του Ομίλου της Attica και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» – «Play Unified: Learn Unified» των Special Olympics International, το οποίο εφαρμόζεται σε 21 χώρες και αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν μαζί (μικτές ομάδες) σε αθλητικές δράσεις, προάγοντας την αξία της ουσιαστικής συμπερίληψης. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 10 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τα νησιά των Κυκλάδων (Σύρος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη), 8 Σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Β. Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος), με συμμετοχή 260 μαθητών, 30 εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον Όμιλο Attica για την γενναιόδωρη δωρεά του, η οποία θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στην εξάπλωση των Special Olympics Hellas, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδιαίτερα στα νησιά μας, μεταφέροντας το ευγενές μήνυμα του Κινήματός μας για μια κοινωνία ανθρώπινη και συμπεριληπτική χωρίς αποκλεισμούς».

 Ο Πρόεδρος του Ομίλου Attica, κ.  Κυριάκος Μάγειρας, υπογράμμισε:

«O Όμιλος μας υλοποιεί εδώ και χρόνια ένα πλήρες πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που δίνει έμφαση στα νησιά μας, τα οποία στηρίζουμε βάσει των διαφορετικών αναγκών τους. Με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να συνδεθούμε με το σημαντικό έργο των Special Olympics. Η πολύπλευρη συνεργασία μας θα προσφέρει την ευκαιρία σε δεκάδες συνανθρώπους μας από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, μας να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό. Παράλληλα, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας συμπερίληψης μέσα από την ευαισθητοποίηση και κυρίως την εκπαίδευση».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.