Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.03.2024

Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στον εγκέφαλό σου όταν βλέπεις πορνό

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις για την εικόνα του σώματος, το φύλο, την υγεία και τις σχέσεις εξαιτίας της πορνογραφίας μπορεί να είναι τεράστιες και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Όχι ότι όλες αυτές οι μελέτες έλαβαν υπόψιν τους ότι οι γυναίκες...
Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στον εγκέφαλό σου όταν βλέπεις πορνό

Μία νέα έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι η εύκολη πρόσβαση σε πορνό στο διαδίκτυο έχει βλαβερές συνέπειες στην υγεία των αντρών.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νεαροί άντρες προσεγγίζουν γιατρούς και θεραπευτές για στυτική δυσλειτουργία επειδή οι εγκέφαλοί τους έχουν συνηθίσει να ερεθίζονται από το πορνό περισσότερο από τους πραγματικούς συντρόφους, όπως σημειώνει το ντοκιμαντέρ του Newsbeat “Brought up on porn”.

Καθώς το Ίντερνετ έχει επιτρέψει εύκολη πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό και η κοινωνία γίνεται λιγότερο σεμνότυφη όταν μιλάμε για αυτό, το ακαδημαϊκό κομμάτι της εξέτασης των αποτελεσμάτων του πορνό στην ανθρώπινη ψυχή έχει ακμάσει πολύ επίσης.

Μερικά από τα πρόσφατα ευρήματα περιλαμβάνουν:

1. Μπορεί να μειώσει το μέγεθος του εγκεφάλου σας

Το Ίδρυμα Μαξ Πλανκ βρήκε μια σύνδεση μεταξύ της παρακολούθησης πορνογραφίας και τις μειώσεις στο μέγεθος του εγκεφάλου -αν και δεν είναι σαφές εάν το πορνό οδηγεί σε αυτές τις εγκεφαλικές αλλαγές ή εάν συγκεκριμένοι τύποι εγκεφάλων που είναι υπερευαίσθητοι στα ερεθίσματα το παρακολουθούν περισσότερο.

2. Μπορεί να σας περάσει μια βραχυπρόθεσμη νοοτροπία

Το Journal of Sex Research διαπίστωσε πέρυσι ότι οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να καθυστερήσουν την ευχαρίστησή τους αναφορικά με το φαγητό ή άλλες λιχουδιές, παρά να παρατήσουν το πορνό.

Η μελέτη διαπίστωσε ακόμη ότι οι άνθρωποι που απείχαν από το πορνό δεν είχαν τη νοοτροπία ότι η ανταμοιβή θα γίνει λιγότερο πολύτιμη, όσο περισσότερο περιμένει ο συμμετέχων.

3. Μπορεί να σας κάνει πιο θρησκευόμενους

Μία μελέτη από Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα βρήκε ότι η συχνή παρακολούθηση πορνό μειώνει την θρησκευτικότητα σε βάθος χρόνου, αλλά εάν παρακολουθείτε πολύ, η στάση σας απέναντι στην θρησκεία πολύ πιθανό να γίνει πιο θετική.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας αυξημένων αισθημάτων ενοχής.

4. Το να βλέπετε πορνό μπορεί να δείξει ότι είστε ένα αξιοπρεπές άτομο

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Journal of Sex Research κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι που έλεγαν ότι έβλεπαν πορνό ήταν πιο πιθανό να αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινιστές, παρά να βλέπουν τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Τέιλορ Κοχούτ παραδέχτηκε ένα κενό στη μελέτη: ότι αυτοί που βλέπουν πορνό και το παραδέχονται μπορεί να είναι πιο πιθανό να είναι υποστηρικτές της ισότητας των δύο φύλων και της σεξουαλικότητας. 

5. Μπορεί να είναι επιζήμιο στους νέους γάμους

Υπάρχουν στοιχεία από τους άντρες που παρακολουθούν πορνό ότι μπορεί να μειώσουν την αυτοεκτίμηση του συντρόφου τους και ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εμφανή στα πρώτα στάδια μιας σχέσης και ενός γάμου.

Όσο πιο φρέσκος ο γάμος, τόσο πιο πιθανό οι γυναίκες να ανέφεραν ότι ήταν σεξουαλικά ανικανοποίητες εάν ο σύντροφός τους έψαχνε στο πορνό ευχαρίστηση. Το ίδιο αποτέλεσμα δεν έχει φανεί αντίστροφα, σύμφωνα με το Computers in Human Behaviour.

Έρευνα από το περιοδικό Sex Roles βρήκε επίσης ότι οι γυναίκες στις σχέσεις τους με άντρες που καταναλώνουν πορνογραφικό υλικό ήταν συνολικά λιγότερο ευχαριστημένες από εκείνες με άντρες που δεν το έβλεπαν.

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις για την εικόνα του σώματος, το φύλο, την υγεία και τις σχέσεις εξαιτίας της πορνογραφίας μπορεί να είναι τεράστιες και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Όχι ότι όλες αυτές οι μελέτες έλαβαν υπόψιν τους ότι οι γυναίκες βλέπουν πορνό επίσης.

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.