Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

Ηνωμένο Βασίλειο: χάνει την πρωτοκαθεδρία του ως το πιο δυνατό έθνος, λόγω Brexit

Εκεί που είχε την δυνατότητα να πείσει τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλει, χωρίς την επιβολή δύναμης, τώρα θέλει προσπάθεια.
Ηνωμένο Βασίλειο: χάνει την πρωτοκαθεδρία του ως το πιο δυνατό έθνος, λόγω Brexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις χτυπήθηκε. Έχασε τη θέση του ως νούμερο ένα χώρα στον κόσμο που έχει την δυνατότητα να πείσει τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλει, χωρίς την επιβολή δύναμης ή εξουσίας. 

Αυτή η ικανότητα επιτυχούς επιρροής μέσα από τη δημιουργία δικτύων, την επικοινωνία αδιάσειστων αφηγήσεων, την θέσπιση διεθνών κανόνων και την εκμετάλλευση των πόρων που κάνουν μια χώρα αβίαστα ελκυστική στον κόσμο, σε αντίθεση με την λογική του καρότου και του μαστιγίου, η αποκαλούμενη αγγλιστί “soft power”, είναι πολύ σημαντική.

Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στην κορυφή μιας λίστας, ανάμεσα μάλιστα σε 30 χώρες. Ωστόσο, το 2016 θα αντικατασταθεί από τις ΗΠΑ, όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα από το Statista.

17300-ulp9rt

Η έκθεση ήταν πρόθυμη να αναδείξει την δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά ανέφερε τις αδυναμίες της χώρας ως εξής:  Το Brexit, η άνοδος του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και η όλο και περισσότερο προκλητική ρητορική σχετικά με τη μετανάστευση συνεχίζουν να στέλνουν το μήνυμα ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι ευπρόσδεκτος στις Βρετανικές Νήσους. Ενώ το Τμήμα Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ψάχνει ξένους φοιτητές με το τσουβάλι, το μήνυμα για τη μετανάστευση της κυβέρνησης προτείνει το αντίθετο, προς μεγάλη λύπη των Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Πηγή: Independent

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.