Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
19.04.2024

Το ελληνικό Reworks συναντάει το ισπανικό Sonar

Το φεστιβάλ-θεσμός της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει μέχρι την Βαρκελώνη για να αφήσει το μουσικό του στίγμα σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης.
Το ελληνικό Reworks συναντάει το ισπανικό Sonar

To Sonar Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ σύγχρονων μορφών μουσικής στην Ευρώπη. Κάθε Ιούνιο περισσότερο από ένα εκατομμύριο λάτρεις της μουσικής από όλο τον κόσμο, δίνουν ένα πολιτιστικό ραντεβού στην πόλη της Βαρκελώνης.  Στο Sonar αυτή τη φορά θα συμμετέχει ένα δικό μας επιτυχημένο και αγαπημένο φεστιβάλ-θεσμός, το Reworks. Είναι μια μεγάλη στιγμή για το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ταξιδέψει μέχρι την Βαρκελώνη, με σκοπό να επιμεληθεί το πρόγραμμα της σκηνής του Sonar Village, μια σκηνή χωρητικότητας 12.000 ατόμων, παρουσιάζοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα και μεταφέροντας την φιλοσοφία που το διέπει τα τελευταλια 11 χρόνια της λειτουργίας του στην Ελλάδα.

Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά τους BadBadNotGood από τον Καναδά με την φουτουριστική τους Jazz, την Ed Banger από τη Γαλλία, σε ένα ειδικό πρότζεκτ των Busy P, Para One & Boston Bun, αλλά και το “χρυσό παιδί” της Βρετανικής trap, με εκατομμύρια προβολές στο Youtube, τoν Troyboi. Επίσης θα ακούσουμε τους Section Boyz οι οποίοι έλαβαν το βραβείο του καλύτερου νέου σχήματος στα φετινά ΜΟΒΟ Awards, αλλά και τους Ivy Lab οι οποίοι επαναφέρουν την Drum n’ Bass σκηνή στο προσκήνιο. Παράλληλα, το Reworks εξάγει την Ελληνική μουσική σκηνή με δύο εμφανίσεις, τους θεσσαλονικιούς Tendts και τον Ison που θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ βασισμένο στην Ελληνική σκηνή με μουσικές μόνο από Έλληνες καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες, πρωτόγνωρη συνθήκη για το Sonar. Το Reworks όμως δεν μένει εκεί. Επιμελείται και μια συζήτηση γύρω από το μέλλον της ηλεκτρονικής σκηνής στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α στο σχετικό φόρουμ του Sonar, το Sonar+D. Σε αυτό καλεσμένοι ομιλητές θα είναι ο David Levy από το WME Agency, για πολλούς ο πιο ισχυρός άνδρας στην σύγχρονη μουσική βιομηχανία,  ο Matt Colon από την εταιρεία “Deckstar” και ο άνθρωπος πίσω από το πιο δυνατό μουσικό πρότζεκτ αυτή την στιγμή στην Μ.Βρετανία, το Warehouse Project και το Parklife Festival, o Richard McGinnis. Παράλληλα, ο μουσικός διευθυντής του Reworks Aναστάσιος Διόλατζης θα είναι ένας εκ των 12 experts που θα συμμετέχουν στο “meet the experts sessions” του Sonar+D. Eίναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ επιμελείται δράσεις και σκηνές του Sonar Festival. Το Reworks όπως και το Elevate Festival θα είναι παρόντες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “We Are Europe”, στο οποίο συμμετέχουν 8 κεντρικά φεστιβάλ της Ευρώπης και στόχο έχει τον ανασχεδιασμό του πολιτιστικού χάρτη της Ευρώπης.

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα πρότζεκτ του “We are Europe” διαμέσου των Sonar Festival (Ισπανία), Nuits Sonores (Γαλλία), c/o Pop (Γερμανία), Today’s Art (Ολλανδία), Elevate Festival (Αυστρία), Resonate Festival (Σερβία), Ιnsomnia Festival (Νορβηγία)  και φυσικά του Reworks Festival από την Ελλάδα. Η επιτυχία του Reworks Festival βασίζεται στον interactive χαρακτήρα που έχει και που τελικά το μετατρέπει σε αληθινή εμπειρία για τους συμμετέχοντες, χάρη στην αμφίδρομη σχέση που έχει καλλιεργήσει με το κοινό του, το οποίο κάθε χρόνο συμμετέχει με ενθουσιασμό και πάθος. Μέσω της συνεργασίας του με ένα από τα μεγαλύτερα φεστ της Ευρώπης, επιδιώκει να μας συστήσει σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και να εξάγει την ελληνική μουσική που βρίσκεται αδιαμφισβήτητα σε μια από τις καλύτερες φάσεις της. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.