Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

20/11/1985, η Microsoft βγάζει στην κυκλοφορία τα Windows 1.0

Το πρώτο λειτουργικό σύστημα της Microsoft ήταν μια μεγάλη αποτυχία, αλλά άνοιξε το δρόμο για το μέλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
20/11/1985, η Microsoft βγάζει στην κυκλοφορία τα Windows 1.0

Αν νομίζετε ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Apple και τη Microsoft είναι κάτι καινούριο, τότε καλό θα είναι να ανατρέξουμε 29 χρόνια πίσω, στο 1985 και την πρώτη έκδοση των Windows. H Apple την προηγούμενη χρονιά είχε κυκλοφορήσει τον Macintosh και όλοι ανέμεναν την απάντηση της Microsoft και του Bill Gates. Και η αλήθεια είναι πως η καθυστέρηση για την κυκλοφορία ήταν μεγάλη, δημιουργώντας όμως εντυπώσεις και προσδοκίες που το τελικό προϊόν σε καμία περίπτωση δε δικαίωσε.

Τα Microsoft Windows 1.0 κυκλοφόρησαν στις 20 Νοέμβρη 1985 και ήταν στην πραγματικότητα ένα «κέλυφος» γύρω από τα MS-DOS, με 16-bit λειτουργία που υποστήριζε το multi-tasking (δηλαδή τη δυνατότητα να έχεις πολλαπλά παράθυρα ανοιχτά ταυτόχρονα). Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως το λειτουργικό ήταν αρκετά «βαρύ» ειδικά για τους πιο αδύναμους υπολογιστές, ενώ οι επικριτές του τονίζουν το γεγονός ότι δόθηκε τεράστια έμφαση στη χρήση του ποντικιού, κάτι που δε συνηθιζόταν εκείνη την εποχή. 

Η Microsoft, αγάπησε σαν τον άσωτο υιό αυτό το αποτυχημένο εγχείρημα αφού φρόντισε να κάνει updates μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2001, ενώ φίλοι και εχθροί αναγνωρίζουν τη σημασία του συγκεκριμένου λογισμικού στο ξεκίνημα του τεχνολογικού κολοσσού.

https://www.youtube.com/watch?v=S-SuAaYDZIk

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.