Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.04.2024

Τα πρόσωπα και οι αριθμοί του Νταβός

Εκεί όπου συναντάται η παγκόσμια πολιτική και οικονομική ελίτ.
Τα πρόσωπα και οι αριθμοί του Νταβός
Την παγκόσμια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ φιλοξενεί από σήμερα το Νταβός, η ελβετική πόλη των 10.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε ύψος 1.500 μέτρων στις Αλπεις. Θέμα του 46ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, όμως οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν μεταξύ των 2.500 συνέδρων – στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 40 αρχηγοί κρατών, 1.500 στελέχη διεθνών επιχειρήσεων και διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο- θα αφορούν και πολλά άλλα θέματα.
 
Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της ελβετικής πόλης θα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο φθάνουν εκεί για να αξιοποιήσουν ευκαιρίες για επιχειρηματικές συμφωνίες και δημόσιες σχέσεις.
 
Οι περισσότερες συζητήσεις γίνονται στο διάσημο ξενοδοχείο Μπελβεντέρε και αυτή τη χρονιά, εκτός από το βασικό θέμα που είναι η πρόοδος της τεχνολογίας και οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται, φυσικά θα γίνει λόγος για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, καθώς μόλις χθες το ΔΝΤ έδωσε μια όχι ιδιαίτερα αισιόδοξη εκτίμηση για το μέλλον, ενώ έγινε επίσης γνωστό ότι επενδύσεις αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων έφυγαν από τις αναπτυσσόμενες αγορές τους τελευταίους 18 μήνες. Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα, η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας, οι γεωπολιτικές εντάσεις από τη Βόρεια Κορέα έως τη Σαουδική Αραβία, η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και οι προεδρικές φιλοδοξίες του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 71.000 δολάρια για αυτές τις τέσσερις ημέρες. Η γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ» κατέληξε σε αυτό το νούμερο υπολογίζοντας την ετήσια συνδρομή των 52.000 δολαρίων και το εισιτήριο συμμετοχής των 19.000 δολαρίων. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι μετακινήσεις με ελικόπτερο από και προς το αεροδρόμιο και οι μετακινήσεις με λιμουζίνα (9.000 δολάρια), η διαμονή στα ακριβά ξενοδοχεία (πάνω από 3.000 δολάρια) και φυσικά η διατροφή (2.000 δολάρια).
 
Μεταξύ των συμμετεχόντων φέτος θα είναι ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, του Καναδά Τζάστιν Τριντό, του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και αρκετοί ευρωπαίοι επίτροποι. 

Παρών στο Νταβός θα είναι και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, την Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους ηγέτες. Επίσης ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα κάνει μια άνευ προηγουμένου κοινή έκκληση  με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί προς τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.