Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.03.2024

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων»

Η απάντηση του ιδρυτή του Facebook στην ρατσιστική πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι οι Μουσουλμάνοι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Facebook και ότι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το Facebook θα «πολεμήσει για τα δικαιώματά τους, δημιουργώντας ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον για αυτούς». Το σχόλιο του Ζούκερμπεργκ έρχεται δύο μέρες μετά το σχόλιο του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Η παραπάνω ρατσιστική πρόταση, αν και καταδικάσθηκε από τον σύμπαντα πολιτικό κόσμο των ΗΠΑ, επανέφερε στο προσκήνιο προκαταλήψεις κατά της μουσουλμανικής κοινότητας. «Όντας Εβραίος, οι γονείς μου μού δίδαξαν ότι πρέπει να στεκόμαστε ενάντια σε κάθε επίθεση που στοχοποιεί οποιαδήποτε κοινότητα», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ. «Ακόμα και αν μία επίθεση σήμερα δεν στρέφεται εναντίον σου, σύντομα επιθέσεις κατά τις ελευθερίας θα πλήξουν όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το πρόσωπο κατά του οποίου στρέφονται».

Αν και ο Ζούκερμπεργκ δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική σε ό,τι αφορά στα ποστ του Facebook, η στήριξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης προς το μουσουλμανικό στοιχείο πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς θα αναπτυχθεί η αντιπαράθεση γύρω από την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό στις συζητήσεις μεταξύ των χρηστών.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.