Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.04.2024

01/02/1969, τα γενέθλια του Γκάμπριελ Μπατιστούτα

Ο Μπατι-γκολ, ο μίστερ Φιορεντίνα και ένας από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς που έπαιξαν ποτέ μπάλα.
01/02/1969, τα γενέθλια του Γκάμπριελ Μπατιστούτα

O Γκάμπριελ Μπατιστούτα βρέθηκε πρόσφατα και πάλι στο προσκήνιο, όταν σε συνέντευξή του στη Daily Mail είχε δηλώσει πως οι πόνοι στα πόδια του ήταν τόσο αφόρητοι που είχε παρακαλέσει τους γιατρούς να του τα κόψουν, ενώ τον περασμένο Οκτώβρη είχε ενταχθεί στο Hall of Fame των παικτών που τίμησαν τη φανέλα της Φιορεντίνα. Και η αλήθεια είναι πως αν για μια ομάδα πόνεσε, μόχθησε, σκόραρε και έκανε όνομα αυτή ήταν η ομάδα της πόλης της Φλωρεντίας.

Γεννημένος την 1η Φλεβάρη 1969 στο Ρεκονκουίστα της Αργεντινής, ο «Μπατι-γκολ» αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Αργεντινή στην μετα-Μαραντόνα εποχή -κι είχε αρκετούς, όπως οι Ορτέγκα, Βερόν, Αγιάλα, Ζανέτι, Κρέσπο και άλλοι.  Μάλιστα ο Ντιέγκο, του έχει δώσει το χρίσμα του «καλύτερου επιθετικού που έχει δει να παίζει», που είτε σας φαίνεται υπερβολικό είτε όχι, κρύβει σε ένα ποσοστό μια πραγματικότητα. Ο Μπατιστούτα φιγουράρει στις λίστες των μεγαλύτερων σκόρερ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Η ιστορία γράφει: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με 56 γκολ σε 78 εμφανίσεις και τρεις διαδοχικές συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ σε συλλογικό επίπεδο θα θυμηθούμε τους μεγάλους αριθμούς που είχε στη Φιορεντίνα με 168 γκολ σε 269 συμμετοχές, αλλά και τη θητεία του στη Ρόμα που του πρόσφερε το πολυπόθητο πρωτάθλημα μαζί με τους Τότι και Καπέλο.

Και εδώ μερικά από τα καλύτερα γκολ του

http://youtu.be/KRJ7mttcuew

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.