_MG_0199a

ΜΟΥΣΙΚΗ: Τα πρώτα 2 βινύλια που απέκτησα με το χαρτζιλίκι μου, ήταν τα ντεμπούτα των Madness και των Specials. Στην πορεία απέκτησα όλη τη δισκογραφία τους. Αν και ίσως δεν φαίνεται στον ήχο μου, είναι ακούσματα που κουβαλάω μέσα μου και κατά καιρούς επιστρέφω σ’  αυτά. Δεν έχω περιορισμό στο τι θα ακούσω, μου αρέσει η καλή μουσική. Δεν μου αρέσουν τα fake πράγματα και οι ασκήσεις ύφους. Θέλω να μπορώ να διακρίνω την έμπνευση πίσω από ένα τραγούδι. Ένα από τα live που μου έχουν μείνει είναι αυτό των Portishead στην Φρεαττύδα, στο Rockwave του ’98. Θυμάμαι άκουγα την Beth και σκεφτόμουν ότι είναι 3 φορές καλύτερη απ’ ό,τι στο στούντιο! Επίσης μου έχει μείνει η συναυλία των Nits στον Λυκαβηττό. Η νύχτα αυτή ήταν απλά μαγική, και για εμάς, αλλά,  όπως φάνηκε, και για τους Nits. Απόδειξη, στον επόμενο δίσκο που κυκλοφόρησαν, συμπεριέλαβαν ένα τραγούδι που μιλούσε  για αυτή τη βραδιά.

ΒΙΒΛΙΑ: Όπως  με τη μουσική, έτσι και με τα βιβλία, αν μου αρέσει κάποιος, γίνομαι εμμονικός. Θέλω να έχω ό,τι έχει γράψει. Έτσι, έχω οτιδήποτε έχει γράψει ο Oscar Wilde, διηγήματα, θεατρικά, ποίηση ακόμα και τις βιογραφίες του. Κάποιο καιρό ήμουν κολλημένος με τα ψυχολογικά θρίλερ και είχα διαβάσει ό,τι είχε βγάλει σ’ αυτή τη σειρά η Ωκεανίδα. Είναι πολλά τα βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν έχω βρει ακόμα τον χρόνο. Τα αγοράζω γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό, τα στηρίζω σε έναν βιβλιοστάτη που γράφει «books I haven’t read», και περιμένω το πλήρωμα του Χρόνου.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Η ταινία που με έχει σημαδέψει και την έχω δει περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη, είναι το Brazil. Υπήρξε εποχή που την έβλεπα οπωσδήποτε μια φορά το χρόνο, σε όποιο θερινό σινεμά την πετύχαινα. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που την είδα και αναρωτιέμαι αν θα είχε επάνω μου τον ίδιο αντίκτυπο όπως τότε, αν την έβλεπα πάλι σήμερα. Από σκηνοθέτες, η μεγάλη μου αγάπη, και διαχρονική, είναι ο Francois Truffaut ενώ από τους σύγχρονους ο Wes Anderson.

INTERNET: Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και εργαλείο της δουλειάς μου. Είμαι σίγουρος ότι κάναμε τη δουλειά μας μια χαρά και πριν το internet, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι πώς! Για δυο χρόνια που δεν έκανα live, ετοιμάζοντας το Pockets Of Silence, το διαδίκτυο με κράτησε σε επαφή με τον κόσμο. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι οι μουσικές σελίδες μου (soundcloud, facebook, youtube) καθώς επίσης και τα mail μου. Αναμενόμενα, οι σελιδοδείκτες μου έχουν να κάνουν με την μουσική. Είτε αυτό αφορά ενημέρωση για νέες κυκλοφορίες, κριτικές δίσκων κ.λπ., είτε για μουσικά όργανα, τράπεζες ήχων, νέα μουσικά προγράμματα. Είμαι one track mind.

ΣΠΟΡ: Ως έφηβος έπαιζα σε ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς και μπάσκετ στην ομάδα του σχολείου. Μεγαλώνοντας, η σχέση μου με τον αθλητισμό πέρασε κρίση, απομακρυνθήκαμε, οι δρόμοι μας χώρισαν, και πλέον η σχέση μας δεν είναι καν τυπική.

TV: Δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση, αν και είναι σχεδόν non-stop ανοιχτή στο Nickelodeon. Απ’ την άλλη όμως  βλέπω πολλές ξένες σειρές σε dvd. Αν και οι αξεπέραστα αγαπημένες μου συνεχίζουν να είναι το Twin Peaks και το Twilight Zone (το ασπρομαυρο του ’59),  μου αρέσουν πολύ το Sherlock, True Detective ( 1ος κυκλος ), Les Revenants και γελάω με το Brooklyn Nine-Nine.

_MG_0073a

ΤΑΞΙΔΙ: Ενώ μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ταξιδιώτη. Το πιο σημαντικό σε κάθε ταξίδι, για εμένα, είναι με ποιον το μοιράζομαι. Οπότε το πιο χαρακτηριστικό ταξίδι είναι αυτό που έκανα πέρυσι το καλοκαίρι στην Επίδαυρο με τους δύο ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο. Ήταν το πρώτο μας ταξίδι όλοι μαζί, οι τρεις μας, η ομάδα μας. Και το επόμενο ταξίδι, ας είναι όπου θέλει, αρκεί να είναι πάλι μαζί.

ΤΩΡΑ: Ετοιμάζω πυρετωδώς την παρουσίαση του Pockets Of  Silence. Θα το παρουσιάσω  για πρώτη φορά ζωντανά την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στο Public Café στο Σύνταγμα. Μαζί μου θα είναι οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, Αλίκη Αβδελοπούλου, Matina Sous Peau, Kid Moxie, Gadless, Tareq, Τζένη Καπάδαη, Έφη Θεολόγου, Quentin North. Το live θα ξεκινησει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Έχω μεγάλη αγωνία αλλά και προσμονή, αν λάβουμε υπόψιν ότι έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από το τελευταίο live.


Περισσότερος Papercut: soundcloud.com/papercutgr