ΑΓΟΡΑΠοιοτική μόρφωση για όλους με τις υποτροφίες του Deree

Ποιοτική μόρφωση για όλους με τις υποτροφίες του Deree

Το Deree-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στέκεται δίπλα στους νέους και τους προσφέρει έμπρακτη οικονομική βοήθεια με το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης.

Πρωταρχικός στόχος του Deree, από την ίδρυσή του το 1875, μέχρι και σήμερα, ήταν και παραμένει το να προσφέρει στους φοιτητές του υψηλού επιπέδου μόρφωση και πρόσβαση στην εκπαίδευση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Αυτό επιτυγχάνεται κάθε χρόνο με το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης και τις υποτροφίες που προσφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος  2016-2017, το Κολλέγιο ενέκρινε το 85% των αιτήσεων για οικονομική βοήθεια προς τους σπουδαστές του, ενώ για τη φετινή χρονιά, η βοήθεια αυτή αναμένεται να ανέλθει στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το Deree κατανοεί τις δυσκολίες που βιώνει η ελληνική οικογένεια και οι φοιτητές  σήμερα και γι’ αυτό το λόγο διευρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα υποτροφιών του, ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να έχει δικαίωμα στην ποιοτική γνώση. Κανένας νέος δεν θα πρέπει να στερείται υψηλού επιπέδου μόρφωση, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Για το Πρόγραμμα Οικονομικής Βοήθειας και τις υποτροφίες, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός και το ίδιο, χρησιμοποιεί τους ίδιους του τους πόρους, ενώ σε αυτό το έργο έχει πλάι του και πολύτιμους συμμάχους. Συγκεκριμένα το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει τη δυνατότητα σε αριστούχους φοιτητές των δημοσίων ΑΕΙ και ΤΕΙ να αποκτήσουν πτυχίο υποειδίκευσης, με παράλληλη φοίτηση στο Deree, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών 6-7 μαθημάτων συγκεκριμένου ακαδημαϊκού πεδίου. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προσφέρει 84 τέτοιες υποτροφίες, καλύπτοντας μαζί με το  Deree, ένα μεγάλο μέρος των διδάκτρων των υποτρόφων.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης του Deree προσφέρει:                                              

  • Ακαδημαϊκές Υποτροφίες βάσει του βαθμού Απολυτηρίου. Οι μαθητές με βαθμό μεγαλύτερο του 19 θα δικαιούνται έκπτωση 50% στα δίδακτρά τους, ενώ όσοι υποψήφιοι έχουν βαθμό 18-19 και 17-18 θα δικαιούνται έκπτωση 35% και 25% αντίστοιχα.
  • Οικονομική Στήριξη μέσω υποτροφιών και μειώσεων διδάκτρων, σε όσους φοιτητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Οι υποτροφίες αυτές, που προέρχονται από κληροδοτήματα, θα φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και το 100%, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.
  • Δυνατότητα εργασίας παράλληλα με τις σπουδές (work study). Οι σπουδαστές του Κολεγίου, θα μπορούν παράλληλα με τη φοίτησή τους να εργάζονται στα διοικητικά γραφεία, με ωράριο που δεν θα παρακωλύει τις σπουδές τους. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την ελάφρυνση των διδάκτρων, οι φοιτητές θα μπορέσουν να αποκτήσουν και επαγγελματική εμπειρία.
  • Λοιπές εκπτώσεις διδάκτρων γίνονται σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση φοίτησης στο Deree άλλου μέλους της οικογένειας ή στην περίπτωση αποφοίτων του Pierce – Γυμνασίου-Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης, και να ενημερωθείτε ατομικά ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς, επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Υποτροφιών του Deree και στο τηλέφωνο 210 600 9800 εσωτ. 1304, 1305, 1306, 1327 ή με e-mail: financialassistance@acg.edu

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.