ΑΓΟΡΑΠοιος είναι τελικά ο Xavier Misailidis που δεν γουστάρει να μένει -λεπτό- ακίνητος;

Ποιος είναι τελικά ο Xavier Misailidis που δεν γουστάρει να μένει -λεπτό- ακίνητος;

Από τη Γλυφάδα στη Βάρκιζα. Από τη Βάρκιζα στο Μαϊάμι. Από κει στο Μαρόκο και πίσω στο Mama Fuga και στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής όπου φέτος παρουσιάζει το νέο του εντυπωσιακό εγχείρημα, Holy Garden.

Εδώ και πέντε χρόνια η Γλυφάδα έχει αποκτήσει έναν άλλον αέρα. Πιο Holy. Αυτή η ανανέωση έχει και όνομα και πρόσωπο. Αυτό του Xavier Misailidis, που παρότι ιδιοκτήτης, δεν αποχωρίζεται την μπάρα στιγμή. Αγαπά τα cocktails όπως ο ιππότης το σπαθί του και θεωρεί τη σχέση barman – πελάτη, ιερή σαν εξομολόγηση.

Η μηχανή του είναι ο δικός του τρόπος να ξεφεύγει, να ηρεμεί, να γνωρίζει κουλτούρες και ανθρώπους. Τα ταξίδια εξάπτουν τη φαντασία του, ενώ του αρέσει να αποδεικνύει πως σε κάποιο βαθμό όλα είναι ρεαλιστικά και πως δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στη φαντασία και στο πραγματικό. Αρκεί να επιχειρείς συνέχεια το ανέφικτο…

Τον συναντήσαμε λίγο μετά το opening του Holy Garden, στον κήπο του Μεγάρου και μέσα από έναν ιδιότυπο ερωτηματολόγιο του Προυστ, προσπαθήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα.


Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου; Η προσαρμογή. Ο Δουκίδης λέει πως αυτοί που νικούν στο τέλος,  είναι οι περισσότερο συμβατοί με το περιβάλλον τους. Έτσι είναι.

Ποια αρετή προτιμάς σ’ έναν άντρα; Τα παντελόνια του γιατί έχουμε πήξει στις «βερμούδες».

Ποια αρετή προτιμάς σε μια γυναίκα; Την ευστροφία της γιατί η ηθική είναι υποκειμενική.

Τι εκτιμάς περισσότερο στους φίλους σου; Την ανοχή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Το βασικό σου ελάττωμα; Δεν βλεπω champions league!

Τι είναι για ‘σένα ευτυχία; Ευτυχία είναι να διατηρείς και να προστατεύεις την ψυχική σου ηρεμία και αν μπορείς να τη μεταδίδεις και στους γύρω σου.

Τι είναι για ‘σένα δυστυχία; Δεν έχω ορισμό. Νομίζω μπορεί να έχεις τα πάντα, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα και το αντίστροφο.

Ποιος θα ήταν για σένα ο ιδανικός τόπος για να ζεις; Όπου έχει θάλασσα.

Ποιο τραγούδι σιγοτραγουδάς στο μπάνιο; Suspicious minds.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες; Κλαίω πολύ συχνά. Πρέπει να κλαις. Εκτονώνεσαι. Το κλάμα στους μεσογειακούς λαούς είναι σαν το φαγητό. Συνοδεύει πάντα τις χαρές και τις λύπες.

Τι σε κάνει -πάντα- να γελάς; Έλα ντε. Γελάω όσο κλαίω.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; Η Φαίδρα,το labrador μου. Θες δεν θες, θα σηκωθείς.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις ένα από τα “παιδιά” σου, ποιο θα ήταν αυτό; Δεν ξεχωρίζω κανένα. Για αυτό όταν κάνω κάτι νέο, θέλω να μου ταιριάζει και να περνάω καλά χωρίς να προσποιούμαι.

Ποια συμπεριφορά δεν συγχωρείς ποτέ; Το κλέψιμο. Για όποιον λόγο. Θεωρώ πως αν το ζητήσεις πραγματικά, έχεις πολλές πιθανότητες να το πάρεις. Άσε που “ό,τι έκλεψες, δεν θα είναι ποτέ δικό σου”. Πώς μπορούν και ζουν έτσι;

Ποιες είναι οι τρεις προσωπικότητες που έχουν «φύγει από τη ζωή» και θαυμάζεις περισσότερο; Τον Αλεξ, τον Δημήτρη και τον Γιάννη.

Τι κοκτέιλ θα τους έφτιαχνες; Margaritas. 

Από όλα τα υλικά αγαθά που έχεις, ποιο δεν θα αποχωριζόσουν ποτέ; Δυστυχώς δεν δένομαι με τα υλικά αγαθά. Δένομαι με τους ανθρώπους και το πληρώνω καθημερινά.

Όταν σε ρωτάνε τι δουλειά κάνεις, τι απαντάς; Μπάρμαν.

Ποιο ποτό λατρεύεις; Την Τεκίλα. Μάλλον γιατί έχω μια κλίση στα παρεξηγημένα.

Ποιο ποτό σιχαίνεσαι; Το κακοφτιαγμένο.

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; Σε αυτά που δεν σε προστάτευσα εγώ για να μην τα κάνεις.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου; Η μοναξιά. Η πραγματική.

Το αγαπημένο σου moto; Από moto έχω μόνο τη μηχανή μου.


Αν πετύχεις τον Xavier μαζί με την οικογένεια του (έτσι αποκαλεί τα άτομα που εργάζονται από την πρώτη μέρα στο πλευρό του) σε κάποιο από τα μαγαζιά του, ζήτα του το αγαπημένο σου cocktail και πες του μία ιστορία. Ξέρει να εκτιμά και να δημιουργεί, και από τα δύο…

Holy Spirit Cocktail Bar – Λαοδίκης 41 Γλυφάδα – Tηλ: 21 0898 2650 
Holy Spirit Beach Bar – Ακτή Βαρκιζας – Βάρκιζα
Holy Garden – Κόκκαλη 1 Αθήνα – Τηλ: 21 0724 2979
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.