SPIRITSΟύζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Ένα Απόσταγμα με Ιστορία και Μεράκι

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου: Ένα Απόσταγμα με Ιστορία και Μεράκι

To Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, η ιστορία και τα μυστικά του
plomari

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:  Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεΐστικο, το ουζάκι της καρδιάς μας.  Όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσεις για να το περιγράψεις, είναι σίγουρο ότι με την πρώτη γουλιά  το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σου δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή.

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Ο Ισίδωρος Αρβανίτης, ένας επίμονος και τελειομανής Πλωμαρίτης, είχε όραμα να δημιουργήσει το καλύτερο ούζο στον κόσμο. Αποστάζοντας αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικά που αναζήτησε στην άλλη άκρη της γης, ο Ισίδωρος Αρβανίτης, δημιούργησε το μοναδικό και περίφημο Ούζο Πλωμαρίου, που διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του. Μία γεύση που φέρνει την παράδοση στο σήμερα, ένα ποτό καθαρό σαν το κύμα του Αιγαίου.

Από το 1894 μέχρι σήμερα, 123 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ποιότητα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ήταν και είναι αυθεντική και μοναδική. Η εταιρία, που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια  Καλογιάννη, συνεχίζει να παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου χρησιμοποιώντας την ίδια μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και τα βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Μια συνταγή που περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών, όπως μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα-που δίνει χαρακτήρα στο ούζο αλλά και τα καλύτερα ποιοτικά συστατικά από όλη την Ελλάδα: μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια, αστεροειδή γλυκάνισο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, εκχυλίσματα μαστίχας Χίου, διάφορα άλλα βότανα της γης της Λέσβου, αλάτι από τις αλυκές Καλλονής και φυσικά γλυκάνισο. Ο γλυκάνισος που καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίαςστο Λισβόρι, θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο λόγω του μικροκλίματος της περιοχής. Η γειτνίαση των κτημάτων με τον θαλάσσιο Κόλπο της Καλλονής προσφέρει την απαραίτητη δροσιά, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού, αφού τα κτήματα «βρέχονται» στην κυριολεξία από τη θαλάσσια αύρα. Έτσι καλλιεργείται γλυκάνισος εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιου αρώματος δίνοντας στο απόσταγμα τη χαρακτηριστική του γεύση.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι από 100% διπλή απόσταξη. Κάθε απόσταξη διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται.Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.Η σπουδαία αυτή μυστική συνταγή, τηρείται ευλαβικά για πάνω από έναν αιώνα. Χωρίζεται σε 2 μέρη, αντίστοιχα των 2 αποστάξεων και το κάθε μέρος το γνωρίζει από μνήμης, μόνο ένα άτομο της αποσταγματοποιίας. Ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες σε συνδυασμό με τα εξαιρετικής ποιότητας συστατικά και τη μοναδική συνταγή του Ισίδωρου Αρβανίτη, δημιουργούν ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας.

Τα τελευταία χρόνια, το αποσταγματοποιείο στο Πλωμάρι έχει ανοίξει τις πύλες του σε όσους θέλουν να ζήσουν την ιεροτελεστία της απόσταξης. Στον καλαίσθητο χώρο του μουσείου «Ο Κόσμος του Ούζου», ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα μυστικά του διάσημου αποστάγματος, να αγγίξει τα βότανα και τους καρπούς, να μάθει τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος (πρώτα το νερό, ύστερα ο πάγος) αλλά και να κάνει ένα νοητό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τη συλλογή μουσειακών αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της απόσταξης και της εμφιάλωσης. Πρόσφατα μάλιστα, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, βραβεύτηκε από το Tripadvisor με Πιστοποιητικό Διάκρισης για το 2017 για τις σταθερά εξαιρετικές κριτικές που λαμβάνει από τους επισκέπτες στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Πολύτιμη και μοναδική, ιερή και μυστική, κλασική και αξεπέραστη η συνταγή του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ταξιδεύει  σε 37 χώρες σε όλο τον Κόσμο προωθώντας την ελληνικότητα και την κουλτούρα της Λέσβου. Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την εξαιρετική ποιότητα, συνοδευόμενη από τον μύθο μιας λαμπρής ιστορίας, το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου κερδίζει τις ξένες αγορές με εφόδια τις διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις. Υπερηφανεύεται τόσο για το διπλό χρυσό στο διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award με τον χαρακτηρισμό «world class, extraordinary product», όσο και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016) για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από το Πλωμάρι, προοριζόμενο να ταξιδέψει την Ελλάδα στον κόσμο, το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου παραδίδει μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας και κατακτά σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

www.ouzoplomari.gr

www.facebook.com/ouzoplomari

www.theworldofouzo.gr

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.