ΜΟΔΑΤα ΟR Handmade προορίζονται για όσες απολαμβάνουν τις διχρωμίες

Τα ΟR Handmade προορίζονται για όσες απολαμβάνουν τις διχρωμίες

Τα ευφάνταστα και λειτουργικά ρούχα της Ράνιας Ρήγα είναι φιλικά προς το δέρμα, κινούνται σε άνετες γραμμές και ράβονται στα μέτρα σου.
Φωτογραφίες : Αθηνά Λιάσκου
orIMG_6450 copy

Μια σειρά από ρούχα άνετα, καθημερινά, ζεστά, με φωτεινές μονοχρωμίες και έντονες διχρωμίες είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να περάσουμε τις υπόλοιπες μέρες του φετινού χειμώνα. Οι γραμμές των χειροποίητων OR Handmade είναι ναι μεν σύγχρονες, ξένες δε προς το μαζικό στυλ κι αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι που -με την πρώτη ματιά- τα καθιστά ξεχωριστά.   

orIMG_6934 copy
orIMG_5289 copy

Έχοντας σπουδάσει αγγλική φιλολογία και πολιτική επικοινωνία, η Ράνια Ρήγα ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ραπτική όταν η θεία/ κόρη μοδίστρας της έκανε δώρο μια ραπτομηχανή μαζί με ταχύρρυθμη εκμάθηση και καθοδήγηση. To brand γεννήθηκε το 2011, όταν η νέα τότε σχεδιάστρια συμμετείχε για πρώτη φορά σε Meet Market.

orIMG_5528 copy
orIMG_6126 copy

Τα OR Handmade είναι χειροποίητα από την αρχή έως το τέλος. «Είναι σημαντικό η κατασκευή να είναι άρτια και οι λεπτομέρειες συνήθως κάνουν τη διαφορά». Ο ίδιος συνδυασμός υφάσματος – σχεδίου επαναλαμβάνεται λίγες φορές σε κάθε συλλογή, ωστόσο κάποιο σχέδιο, που ενδεχομένως σας άρεσε, δεν παύει να υπάρχει. «Σε συνεργασία με την ενδιαφερόμενη μπορούμε να επιλέξουμε από κοινού τα χρώματα ή τα υφάσματα, παραλλάσσοντας το αρχικό σχέδιο και δημιουργώντας κάτι νέο, ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον, και σίγουρα διαφορετικό».  

orIMG_5912 copy
orIMG_6262 copy

Κάθε ρούχο του brand, αν δεν είναι βγαίνει σε νούμερο one – size, κατασκευάζεται στα μέτρα εκείνης που θα το φορέσει. Η Ράνια προσπαθεί να επιλέγει όσο το δυνατόν πιο φιλικά στο δέρμα υφάσματα, όπως βαμβάκι, μαλλί και βισκόζη. 

orIMG_6859 copy
orIMG_5575 copy

Από την τελευταία της συλλογή “finally, bright and cold” φαίνεται πως η σχεδιάστρια πειραματίζεται συχνά με απλά, γεωμετρικά κοψίματα. «Παρατηρώ πολύ τα ρούχα των ανθρώπων, τις ραφές, τα κοψίματα, μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια». Τα ρούχα της είναι εύχρηστα, cazual, ποιοτικά, άνετα, με διακριτικές «τσαχπινιές» στον σχεδιασμό που τους δίνουν ταυτότητα ενώ οι τιμές τους είναι προσιτές.

orIMG_7070 copy
orIMG_6590 copy
Περισσότερες πληροφορίες για τα OR Handmade θα βρείτε εδώ και εδώ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.