ΙΣΤΟΡΙΕΣΟ Σταύρος Σκαρπαθάκης γητεύει τα άλογα με χειροπρακτική

Ο Σταύρος Σκαρπαθάκης γητεύει τα άλογα με χειροπρακτική

O μοναδικός χειροπράκτης ζώων και συγκεκριμένα αλόγων στην Ελλάδα, μιλά στην Popaganda για την ανάγκη ανάταξης σπονδύλων σε δίποδα και τετράποδα και τις σχέσεις ζωής που δημιουργεί με αυτά.
Βίντεο: Δημήτρης Τζουκμάνης

Στα πλαίσια του Ετήσιου Συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χειροπρακτών (ECU) που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως της 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροπρακτικής (WFC), ο Σταύρος Σκαρπαθάκης, ο πρώτος και μοναδικός χειροπράκτης ζώων στην Ελλάδα, παρέδωσε  ένα σεμινάριο χειροπρακτικής σε άλογα, στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου. 

Ο νεαρός χειροπράκτης, ξεκίνησε δουλεύοντας με ανθρώπους, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειάς του που είναι από τις πρώτες οικογένειες χειροπρακτών στην Ελλάδα, στην πορεία όμως αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη του για τα ζώα με την αγάπη του για την δουλειά του. Έκανε μεταπτυχιακό στην Κτηνιατρική Χειροπρακτική και συνειδητοποίησε πως όντως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στα ζώα, με θεαματικά αποτελέσματα. Ο Σταύρος έχει δει μέχρι και ετοιμοθάνατα άλογα να ζωντανεύουν και πάλι, μετά από ένα session ανάταξης σπονδύλων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η συνεργασία χειροπράκτη – αλόγου και το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι εφικτό, όπως έγινε και με την φοράδα που κούραρε στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου για τις ανάγκες του σεμιναρίου, η οποία δέχτηκε με χαρά την φροντίδα του Σταύρου και τον ευχαρίστησε για αυτήν με μερικές τρυφερές κουτουλιές. Εκτός από το ιατρείο του στη Βούλα, όπου δέχεται ανθρώπους, ο Σταύρος επισκέπτεται και κουράρει σκύλους, γάτες και άλογα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.