5D4A8456ok

Άνοιξε ο καιρός και τα μεσημέρια στην Αθήνα σε προσκαλούν για «δράση». Στο γήπεδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται για ακόμα μία outdoor προπόνηση, έχοντας θέα την Ακρόπολη. Όταν έχεις έναν στόχο άλλωστε, πρέπει να ακολουθείς τα απαραίτητα βήματα για να τον κατακτήσεις!

Πριν αρχίσει το τρέξιμο, δένει τα κορδόνια των running παπουτσιών του και σχηματίζει στο μυαλό του την προπόνηση που είναι έτοιμος να κάνει. «Τρέχω καθημερινά, είναι μέρος της προπόνησής μου, αλλά και μια μέθοδος για να αποφορτίζομαι», λέει συγκεκριμένα. Παίρνει βαθιά ανάσα και ξεκινά, ξέροντας πως η επόμενη ώρα του ανήκει.

Στο σημερινό running workout του, φοράει ένα καινούργιο running παπούτσι, το Print Smooth της Reebok. To τρέξιμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης του Λευτέρη, όχι μόνο για τα αποτελέσματα που έχει στο σώμα του, αλλά κυρίως επειδή η άσκηση σε ανοιχτό χώρο του ανεβάζει την διάθεση. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά και σε σώμα και σε ψυχή, ενώ κάθε βήμα τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο του. Συνειδητοποιεί ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα στραβοπατήματα, μιας και η τεχνολογία αποτύπωσης της πίεσης στην εξωτερική σόλα των Print Smooth, του παρέχει τη στήριξη ακριβείας που χρειάζεται.

5D4A8181ok

Όσο περνάει η ώρα, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει και οι εναλλαγές γίνονται γρήγορες. Η ευελιξία των Print Smooth δίνει την δυνατότητα στον Λευτέρη Πετρούνια να διατηρήσει ένα σταθερό, αλλά γρήγορο βήμα. Αυτό που τον απασχολεί όμως είναι η βελτίωση της αντοχής του γιατί παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου του. Η σταθερότητα που προσφέρουν τα Print Smooth βοηθάει προς την σωστή κατεύθυνση. Οι ευέλικτες αυλακώσεις και οι ανεξάρτητες κομβικές μονάδες της σόλας τους φροντίζουν για την απόλυτη ευελιξία στο run του.

Φτάνοντας προς το τέλος της προπόνησης, η χαλαρότητα και η ενέργεια κατακλύζουν τον Λευτέρη Πετρούνια. «Το τρέξιμο είναι το είδος άσκησης που με κάνει να χαλαρώνω. Εδώ και 20 χρόνια, ασκούμαι σε κλειστούς χώρους, γι’ αυτό κι όταν τρέχω, προτιμώ να είναι σε εξωτερικό περιβάλλον – αυτό είναι που με κάνει να χαλαρώνω», αναφέρει ο ίδιος. 

5D4A8242ok
5D4A8274ok

Τα Print Smooth έπαιξαν καταλυτικό ρόλο, καθώς, με τη σταθερότητα που προσφέρουν, είναι ιδανικά για τρέξιμο μέτριας έντασης και διάρκειας. Όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί, για ακόμα μια φορά, ο προπονητής του έχει δίκιο! Σωστά επέμενε ότι το τρέξιμο πρέπει να είναι βασικό μέρος της προπόνησής του. «Το τρέξιμο είναι η αρχή της προετοιμασίας μου. Είναι η μοναδική δυνατότητα που έχω για αερόβια άσκηση, σε ένα αναερόβιο άθλημα», μοιράζεται ο Λευτέρης, τεκμηριώνοντας τη σημασία που έχει το τρέξιμο για την απόδοσή του.

Τώρα είναι η ώρα για αποθεραπεία. Ο δρόμος για την κορυφή είναι δύσκολος και γεμάτος εμπόδια και νέες προκλήσεις, γι’ αυτό και πρέπει να είναι έτοιμος για σκληρές προπονήσεις και να προσπαθεί συνέχεια. «Παρά το ότι ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, μου αρέσει να έχω ποικιλία και να δοκιμάζω διαφορετικά είδη άσκησης», προσθέτει ο Λευτέρης. 

Στο μυαλό του βρίσκεται η φιλοσοφία Be More Human της Reebok. Μόνο όταν κανείς αγωνίζεται διαρκώς, όταν δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και δεν πτοείται από τις αποτυχίες, αλλά προσπαθεί ακόμα περισσότερο, τότε και μόνο τότε γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γίνεται περισσότερο άνθρωπος.

Όμως η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Έπεται συνέχεια στο γυμναστήριο και μετά, στους κρίκους. Το μέλλον δεν τρομάζει τον Λευτέρη Πετρούνια, αντίθετα, ανυπομονεί, γιατί κάθε βήμα μετράει. Αρκεί ένα σταθερό βήμα για να ξεκινήσουν όλα!