Ενώ ο κόσμος έχει βολευτεί στα καθίσματά του, ανοίγουν οι πόρτες πίσω από την σκηνή και το ενδιαφέρον όλων στρέφεται προς τα εκεί.

Ο εξωτερικός θόρυβος της γειτονιάς του Θησείου και των διερχόμενων αμαξιών προκαλεί στιγμιαίες απορίες, μέχρι που εμφανίζεται μια μοντέρνα γυναικεία παρουσία, με λευκό σακάκι.

Η θεά Αθηνά πήρε την θέση της επί σκηνής, όπου και έμεινε ως αφηγήτρια μέχρι το τέλος της παράστασης «Αίας». . Η παλαιότερη από τις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή παίζεται στο θέατρο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες

Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης ανέβασε το έργο σε συνθήκη κλειστού θεάτρου, χρησιμοποιώντας με ευστοχία διάφορα σκηνοθετικά ευρήματα και κατάφερε να φέρει μια αρχαία τραγωδία στο σήμερα, σχολιάζοντας έτσι την σήψη της κοινωνίας μας.

Τα φώτα δεν είναι εντελώς χαμηλωμένα, ώστε να βλέπεις του άλλους θεατές και οι ηθοποιοί σε κοιτάζουν κατάματα και δεν διστάζουν να κάτσουν δίπλα σου.

Ο Αίας βγάζει την τρέλα και την απελπισία μέσα από ένα κουτί, ρημάζοντας κοπάδια ζώων, σκοτισμένος από την Αθηνά που παρασύρει και τους θεατές με τα μικροφωνικά της. Η Τέκμησσα προσπαθεί να τον συνεφέρει, ενώ οι ναύτες, ως άλλος Χορός, ως άλλοι πολίτες, μετακινούνται έξυπνα και συγχρονισμένα στον χώρο, χωρίς όμως να παίρνουν θέση σε αυτά που διαδραματίζονται μπροστά τους. Άλλοι αποφασίζουν για αυτόν. «Η βία που μας προστατεύει, μετατρέπεται σε βία που μας απειλεί.» Το έργο ολοκληρώνεται με τον ίδιο τρόπο που άρχισε, αφήνοντας το κοινό με πολλές σκέψεις. 

Στην οδό Τουρναβίτου 7, για πέντε ακόμη παραστάσεις (έχουν ήδη παιχτεί οι πρώτες πέντε), θα βρίσκονται οι ηθοποιοί Νίκη Σερέτη, στον ρόλο της μοντέρνας θεάς Αθηνάς, ο Βαγγέλης Ψωμάς που υποδύεται τον πολυμήχανο Οδυσσέα, και ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης που κάνει τον Αίαντα με την Λεωνή Ξεροβάσιλα ως τη σύζυγό του, Τέκμησσα, ενώ στον ρόλο του αδερφού του, Τεύκρου, είναι ο Αλέξανδρος Τούντας. Τον Μενέλαο υποδύεται ο Μιχάλης Μουλακάκης και τον Αγαμέμνων ο Παναγιώτης Μαρίνος, ενώ ο Ευρυσάκης είναι ο Ορέστης Πετούα σε εναλλαγή με τον Άρη Παναγιώτου. 

Τις παραστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, επίσης, επισκέπτες της πόλης μας από άλλες χώρες, καθώς θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Αγγλικά.


Παραστάσεις

Θέατρο «Θησείον», Τουρναβίτου 7, Θησείο, Από 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου, Τηλ: 210 3255444

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ

Φοιτητικό, γκρουπ άνω των 6 ατόμων: 8 ευρώ

Άνεργοι, Ατέλειες ηθοποιών: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων     

http://www.ticketservices.gr/