Chef Athinagoras Kostakos/Αθηναγορας Κωστακος Σεφ
  • Στα αγαπημένα μου μέρη για φαγητό συμπεριλαμβάνονται καντίνες, σουβλατζίδικα που σέβονατι αυτό που είναι, έξυπνα εστιατόρια με καλή πρώτη ύλη, μικρές ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και ελαφρυ τηγάνι.

  • Το καλύτερο σουβλάκι το τρώω στο κεμπαπτζίδικο Ο Μπαρμπαδήμος (Ακτή Μουτσοπούλου 64, 2104528500). Εξαιρετική πρώτη ύλη, καλό ψήσιμο και ζουμερό κρέας, concept από την Πόλη και ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Το σέρβις είναι εξαιρετικό και το πιο βασικό είναι ότι δεν είναι κάτι από τα συνηθισμένα. Όχι άλλη μια από τα ίδια.
  • Στην οικογενειακή μας ταβέρνα Τα Βλάχικα (Λ. Βάρης 35, 2108956141ο). Ο πατέρας μου ξέρει το κρέας από την πηγή του και έτσι πάντα το φαγητό είναι εμπειρία και απόλαυση. Τα αγαπημένα μου πιάτα εκεί είναι τα γαρδουμπάκια γάστρας και τα παϊδάκια γάλακτος. Ένα φοβερό μέρος για κρέας επίσης είναι το Base Grill (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 2105757455) με φοβερές κοπές και μεράκι στο ψήσιμο και σπεσιαλιτέ την πικάνια. 
  • Για ψάρι στον Παπαϊωάννου (Ακτή Κουμουνδούρου 42, 2104225059) στο Μικρολίμανο και στου Τσαφ (Παπαναστασίου 3, 2221086462) στην Χαλκίδα. Εκεί το ψάρι και τα θαλασσινά είναι τέχνη. Φρεσκάδα, απλές μαγειρικές χωρίς φρου – φρου κι αρώματα.
  • Στα γουρμέ εστιατόρια ξεχωρίζω το Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, 2105242727) για το burger, το Hytra (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, 210331 6767) για τον μουσακά, το Aleria (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, 2105222633) για το αρνάκι του Γκίκα, τον Βασίλαινα (Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457) για τον ξινόχοντρο και το Βαρούλκο (Πειραιώς 80, 2105228400) για τον λαχανοντολμά γαρίδας του Λαζάρου.
  • Στα έθνικ εστιατόρια το Οozora (Αγ. Τρύφωνος & Ομήρου 15, Κηφισιά, 2108018516) με chef τον Δημήτρη Κατριβέση έχει απογειωθεί. Το αγαπημένο μου πιάτο είναι το ceviche με γάλα τίγρη και το φοβερό ουσουζούκουρι με ντρέσινγκ τρούφας. Άλλο ένα αγαπημένο έθνικ εστιατόριο ειναι το Tamarind (Κεραμεικού 51, 2105225945)για τις φοβερές του σούπες.
  • Για burger μου αρέσει στο Funky Gourmet, αλλά δεν είναι εύκολο να πάει κάποιος μόνο για το burger εκεί. Άλλη μια καλή περίπτωση είναι το Burger Joint (Φοίβης 17, Γλυφάδα, 2108940260).
  • Την καλύτερη πίτσα την έχει το Vezene (Βρασίδα 11, 2107232002). Μου αρέσει το ζυμάρι να είναι λεπτό και τραγανό, αλλά πραγματικά καμία πιτσαρία στην Ελλάδα δεν προσφέρει κάτι συγκινητικό. Το Malconis (Πλουτάρχου & Π. Ιωακείμ, 2107248920) στο Κολωνάκι ίσως είναι ό, τι καλύτερο παίζει αυτή τη στιγμή στην αθηναϊκή αγορά.
  • Ζω μόνιμα στη Μύκονο και δεν ξέρω ποιο καινούριο εστιατόριο έχει ανοίξει και αξίζει στην Αθήνα. Γνωρίζω μόνο πως στο Dalliance (Κυριαζή 19, Κηφισιά, 2106230775) κάνουν εξαιρετικά tapas και πως ο Δημήτρης Δημητριάδης είμαι εξαιρετικός chef. Πρόσφατα έκανε ένα καινούριο εστιατόριο κοντά στο Σύνταγμα που οι συνταγές του μου ακούστηκαν βαθιά νόστιμες. Για τα spring rolls φάβας μιλάω.
  • Για γλυκά η Ηπειρώτισσα (Λ. Βάρης 32, 2108953929) στη Βούλα είναι ένας μικρός παράδεισος και εκεί μπορείς να νιώσεις ευτυχισμένος από την ποικιλία και την ποιότητα των γλυκών.

* Ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι σεφ στο Bill and Coo (2289023160) στη Μύκονο.

Chef Athinagoras Kostakos/Αθηναγορας Κωστακος Σεφ