NEWSTRACK

21.01.2019

Πιο υγιείς όσοι τρώνε καθημερινά πολλές φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής άλεσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι διεθνώς καταναλώνουν λιγότερα από 20 γραμμάρια φυτικών ινών τη μέρα, ενώ η νέα μελέτη -που θα οδηγήσει σε νέες συστάσεις από τον ΠΟΥ- συμβουλεύει 25 ως 30 γραμμάρια καθημερινά.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Το να απαρνηθούμε το κρέας θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές

Τις δυσμενείς επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος στην υγεία αλλά και το περιβάλλον, επεσήμανε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

H κάνναβη προκαλεί πιθανώς γενετικές αλλαγές στο σπέρμα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ενδείξεις ότι η έκθεση στην κάνναβη επιφέρει γενετικές αλλαγές στο σπέρμα. Παραμένει άγνωστο αν αυτές οι αλλαγές μπορούν να αναστραφούν αργότερα ή αν κληροδοτούνται στους απογόνους.

Πως το χάιδεμα μπορεί να απαλύνει τους πόνους στα μωρά

Το απαλό και αργό χάιδεμα ενός μωρού όχι μόνο το ηρεμεί, αλλά μειώνει στον εγκέφαλό του τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον πόνο, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Τα παραπανίσια κιλά ευθύνονται σχεδόν για το 4% των καρκίνων παγκοσμίως

Το παραπανίσιο βάρος ευθύνεται για σχεδόν το 4% των καρκίνων σε όλο τον κόσμο και το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο μέλλον, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική μελέτη.

Έρευνα: Οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη φαίνεται να επηρεάζουν τον εγκέφαλο των παιδιών

Ερευνητές εντόπισαν διαφορετικά μοτίβα σε εγκεφαλογραφήματα που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά, τα οποία καταγράφουν έντονη χρήση έξυπνων συσκευών, tablets και video games, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μιας ευρείας συνεχιζόμενης έρευνας στις ΗΠΑ.

Όσοι στρίβουν το δικό τους τσιγάρο, είναι πιο δύσκολο μετά να το κόψουν

Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσοι στρίβουν το δικό τους τσιγάρο, είναι στη συνέχεια λιγότερο πιθανό να κόψουν το κάπνισμα, σε σχέση με εκείνους που αγοράζουν πακέτο με έτοιμα τσιγάρα.

Πρώτη πανευρωπαϊκά η Ελλάδα στην κατανάλωση αντιβιοτικών

Τη λήψη μέτρων για την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών που έχει καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας.

Οι μισές χώρες του πλανήτη αντιμετωπίζουν έλλειψη γιατρών

Οι μισές χώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ μειώνεται η γεννητικότητα παγκοσμίως, με την Κύπρο αρνητική παγκόσμια πρωταθλήτρια, σύμφωνα με διαπιστώσεις της νέας μεγάλης διεθνούς επιστημονικής μελέτης «Global Burden Disease».

Zιζανιοκτόνο εντοπίστηκε σε 28 είδη δημητριακών

Περιβαλλοντική οργάνωση αποκαλύπτει πρόσθετα ευρήματα, δύο μήνες μετά τη δημοσίευση μιας ανησυχητικής έκθεσης σχετικά με ζιζανιοκτόνα μέσα στα δημητριακά και σε άλλα τρόφιμα.

Τα μικροπλαστικά εντοπίζονται πλέον ακόμη και στον ανθρώπινο οργανισμό

Μια νέα διεθνής έρευνα, η πρώτη του είδους της, αποκαλύπτει ότι σε όλα τα δείγματα κοπράνων που αναλύθηκαν, υπήρχαν μικροσκοπικά ίχνη πλαστικών.

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για ροδόχρου νόσο και ερυθρότητα στο πρόσωπο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο καφές μπορεί να ωφελήσει και όσους έχουν ήδη την πάθηση, κάτι που θα επιβεβαιωθεί με μελλοντική μελέτη.

Η ρύπανση του αέρα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, διαπιστώνει για πρώτη φορά μια νέα έρευνα

Τα μικροσκοπικά σωματίδια της ρύπανσης, που διεισδύουν στους πνεύμονες, είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, ωστόσο νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και στην ανάπτυξη καρκίνου στο στόμα.

Η γονιμότητα μπορεί να είναι και θέμα… μεγέθους αποκαλύπτει νέα μελέτη

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ακόμη και το ένα εκατοστό, κάνει τη διαφορά.

Περιορισμό συγκεκριμένων αντιβιοτικών ζητά ο ΕΟΦ λόγω σοβαρών παρενεργειών

Τα συγκεκριμένα αντιβιοτικά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους μυς, στους τένοντες, στα οστά και στο νευρικό σύστημα, με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε βάθος χρόνου μετά τη διακοπή της θεραπείας ή ακόμη και μόνιμες.

Πιο επιβλαβής η κάνναβη για τον εγκέφαλο των εφήβων από ό,τι το αλκοόλ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, μελέτησαν σε βάθος τετραετίας εφήβους άνω των 13 ετών και διαπίστωσαν, ότι οι χρήστες κάνναβης είχαν μικρότερες ικανότητες για μάθηση, προσοχή, λήψη αποφάσεων, καθώς και χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο.

Το ψήσιμο στα κάρβουνα αυξάνει τον κίνδυνο για αναπνευστικές παθήσεις

Τα μικροσκοπικά σωματίδια από την καύση ξύλων και κάρβουνων μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στους πνεύμονες και να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν αναπνευστικές παθήσεις.

Η απομάκρυνση των κυττάρων «ζόμπι» από τον εγκέφαλο εξαφάνισε την άνοια σε πειραματόζωα, δίνοντας ελπίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Είναι η πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει ότι τα γηράσκοντα κύτταρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της νευροεκφύλισης στον εγκέφαλο, συνεπώς η έγκαιρη απομάκρυνσή τους, μπορεί να αποτρέψει βλάβες, που οδηγούν σε Αλτσχάιμερ και άνοια.

Οδηγίες από το υπ. Υγείας για τη διατροφή των παιδιών κατά το πρώτο έτος της ζωής τους

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής αποτελούν μία κρίσιμη περίοδο και μέσω επαρκούς και ισορροπημένης διατροφής μπορούν να εξασφαλιστούν η υγεία και η βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Revival Sankalpa στη Life Gallery

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που θα αναζητήσουμε τους στόχους μας μέσα από την καρδιά μας.

ΔΕΘ χωρίς καπνό, γίνεται; Και όμως γίνεται!

Η 83η ΔΕΘ σβήνει και το τελευταίο της τσιγάρο και ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον, μέσα από τη Smoke Free πρωτοβουλία.

Το πρώτο τεστ αίματος που αποκαλύπτει την ώρα του βιολογικού μας ρολογιού

Το τεστ μπορεί να πει στους γιατρούς ποιά είναι η βιολογική ώρα του σώματος ενός ανθρώπου και πόσο αυτή διαφέρει από την ώρα στον εξωτερικό κόσμο.

Η διατροφή με λιγότερο κρέας κάνει καλό και στο περιβάλλον εκτός από την ανθρώπινη υγεία

Ευρωπαίοι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ζωικά προϊόντα -και ιδίως τα κρέατα- έχουν μεγάλο αποτύπωμα νερού, καθώς η διαδικασία της κτηνοτροφίας απαιτεί πολύ περισσότερο νερό, από ότι η παραγωγή φρούτων και λαχανικών.

Φυσικά υποκατάστατα ζάχαρης: Οι καλύτερες επιλογές και αυτό που πρέπει να αποφεύγετε

Ο γλυκός πειρασμός που δύσκολα κόβεται, αλλά αντικαθίσταται με ευκολία.

Παγκόσμια Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας – Ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση των ΣΜΝ διεθνώς

Η πρόληψη, η διαρκής ενημέρωση και η έγκαιρη θεραπεία σώζουν ζωές και μάς επιτρέπουν να έχουμε μία καλή σεξουαλική υγεία.

Ανακαλούνται τα φάρμακα με βαλσαρτάνη – Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

Η ανάκληση γίνεται μετά από ανίχνευση ουσίας που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, βάσει των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων.

«Δηλητήριο» το λάδι καρύδας σύμφωνα με καθηγήτρια του Χάρβαρντ

Η δρ. Κάριν Μάικλς στην ομιλία της χαρακτήρισε το λάδι καρύδας πολύ χειρότερο από το λαρδί, το λίπος δηλαδή από την κοιλιά του γουρουνιού.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.