img_3270

Ε λοιπόν, παίδες, αυτό ήταν! Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως τα Experiential Urban Adventure Tours ολοκληρώθηκαν για την φετινή σεζόν. Όμως, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δείξουμε πόσο μοναδικά ήταν και να σας προ(σ)καλέσουμε στα επόμενα!

Κρύο απόγευμα Κυριακής στην πλατεία Μοναστηρακίου και ήμασταν όλοι μαζεμένοι. Ποιο είναι το «Μικρό Μοναστήρι» από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή; Τί είναι αυτό το #cuttypaizei τέλος πάντων; Αυτά και άλλα πολλά μάθαμε πριν ξεκινήσουμε το καθιερωμένο μας tour στο κέντρο της πόλης.

img_3127
img_3141

Προχωρώντας προς την γειτονιά του Ψυρρή, χωθήκαμε σε ένα μικρό στενάκι και σταματήσαμε έξω από μία μαύρη πόρτα που είχε την ταμπέλα “Urban Studios”Στο κομβικότερο σημείο της Αθήνας, σε ένα χώρο απαράμιλου design βρίσκονται τα αστικά στούντιο, το καλλιτεχνικό στέκι της πόλης.

img_3162

Εκεί μας υποδέχτηκαν με ένα σούπερ αυτοσχεδιαστικό τζαμάρισμα οι Burger Project. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα όταν είσαι σε απόσταση αναπνοής από το συγκρότημα και πολύ περισσότερο όταν αυτό το συγκρότημα σε ταξιδεύει στο… διάστημα!

img_3208
img_3179

Λίγο πιο πάνω, στην οδό Αγίας Ειρήνης 3, βρίσκεται ένα μαγαζάκι ονόματι Retrosexual Vintage ShopΚάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα που μπορείς να φανταστείς, από καναπέδες «της γιαγιάς», παλιές τηλεοράσεις και τηλέφωνα με καντράν, μέχρι vintage λάμπες και πολύχρωμες λεπτομέρειες ήταν εκεί χάρη σε ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για συλλογή. 

img_3299
img_3328
img_3294

Στην συνέχεια, ακολουθήσαμε τα χνάρια μέχρι την Καπνικαρέα, όπου εμφανίστηκαν οι Btwins! Τα γνωστά -για το εκπληκτικό break dance- δίδυμα αγόρια έκαναν μία φοβερή και «γενναία» επίδειξη του ταλέντου τους αποκλειστικά για εμάς. Δεν ήταν μόνο ντυμένοι πανομοιότυπα, αλλά οι κινήσεις τους ήταν τόσο συγχρονισμένες που νόμιζες ότι χόρευαν έτσι από τότε που γεννήθηκαν.

img_3412
img_3405

Ζεσταθήκαμε έτσι, από το επιτόπιο κούνημα χεριών και ποδιών, στο ρυθμό των δύο αγοριών και κατευθυνθήκαμε προς την Κολοκοτρώνη, μέσα και πάνω από το -ακόμα- γιορτινό Noel. Τι κρυβόταν εκεί;  Τα γραφεία της Popaganda. Όχι, δεν ήταν άδεια, αλλά ο Kill Emil είχε ετοιμάσει τον χώρο για να μας μάθει πέντε πραγματάκια για το πως φτιάχνεις μουσική. Μόνος σου, εύκολα κι απλά

img_3490
img_3496

Χάρη στην τεχνολογία, μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για να ασχοληθείς. Ή τουλάχιστον έτσι μας προέτρεψε ο Kill Emil.

img_3464

Τι λέτε; Είστε για μία διασκευή; Εμείς σίγουρα θέλαμε να ακούσουμε καλή μουσική εκείνη την ώρα, οπότε στρίψαμε στο Chaplin, για να ακούσουμε μουσικές από τους Μένεγο και Διοσκουρίδη! Οι Laternative, τα πρωινά μας κρατούν συντροφιά από τον En Lefko, αλλά τα βράδια του δίνουν και καταλαβαίνει πίσω από τα decks. Σφηνάκια και coctails από το Cutty Sark ολοκλήρωσαν την βραδιά.

img_3567
img_3508
img_3514

Φανταζόσασταν καλύτερο τρόπο να περάσετε ένα Κυριακάτικο απόγευμα; 

img_3506