Μετρά ήδη μία δεκαετία στην εγχώρια μουσική σκηνή και τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με απόλυτη πίστη στα ματζόρε της feelgood ηλιόλουστης indie pop. Ο Monsieur Minimal μας προτρέπει αυτό το καλοκαίρι να πάρουμε τον διπλανό μας «Αγκαλιά» σε παραλίες, νησιά και λοιπούς ειδυλλιακούς προορισμούς, με το ομώνυμο single προπομπό του πέμπτου δίσκου του που αναμένεται το Σεπτέμβρη. Ως τότε περιοδεύει ανά την Ελλάδα (28 Ιουλίου | Κύθηρα, 04 Αυγούστου | Θεσσαλονίκη, 06 Αυγούστου | Κατερίνη, 17 Αυγούστου | Τήνος, 22 Αυγούστου | Σαντορίνη, 01 Σεπτεμβρίου | Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου | Αθήνα – Παρουσίαση δίσκου Erotica (Gazarte), 21 Οκτωβρίου | Αθήνα, C-Loud festival Gagarin) και ξεκλέβει λίγο χρόνο για να κάνει μερικές αναπάντεχες μουσικές αποκαλύψεις στο ερωτηματολόγιο της Popaganda, αποδεικνύοντας ότι ο Cobain συνδυάζεται με τον Michael Jackson.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKOF7i6FF0s

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Bleach – Nirvana , κάπου εκεί στα 14-15 από το χαρτζιλίκι μου.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Μ83 – Junk.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Θα θελα να τα έχω όλα, αλλά δεν ντρέπομαι για αυτά που έχω.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Έχω δανείσει το Βleach των Nirvana και το Βlue One των Make Believe. Από τότε δεν δανείζω και δεν δανείζομαι.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Έχω περάσει πολύ ωραία στην τελευταία συναυλία των Pulp στην Μαλακάσα. O Jarvis ήταν απόλαυση.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Sebastien Tellier – “Cochon Ville”, drugs: το soundtrack από την ταινία του “Π”, rock and roll: Sonic Youth – “Shapel’s Hill”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Kings of Convenience – “Riot on Empty Road”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Δεν μου άρεσε ποτέ ο Iggy Pop.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Kurt Cobain.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Παίζω την μουσική που μου αρέσει και ζω την ζωή που θέλω κι αυτό έμενα μου φαίνεται κανονικό.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Pearl Jam – “Black”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Tool το Ænima.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Who made who feat. Sebastien Tellier.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Michael Jackson.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Ίσως για κάποια στιγμή. Τα τελευταία χρόνια σίγουρα όχι.

Περισσότερος Monsieur Minimal και πληροφορίες για την καλοκαιρινή του περιοδεία: monsieurminimal.com / Facebook / Youtube