Φωτογραφία: Δημοσθένης Χατζηθεοδώρου

Shoegaze, indie pop μελωδίες και νεο-ψυχεδέλεια. Στη χρυσή τομή αυτών εντοπίζεται το στίγμα των Αθηναίων Monochromatic Visions, οι οποίοι πότε ακούγονται σαν μακρινά ξαδέρφια των Underground Youth και πότε σαν πνευματικά τέκνα της Creation Records, ιδιαίτερα στην τρίτη και πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, το ομώνυμο ep τους. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται δελεαστικά, δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Romantso και το ΨΧ 2017 – φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής για να τους απολαύσετε να ανοίγουν τη βραδιά. Έως τότε, ο ιθύνων νους της μπάντας, Art Pegis, ξεδιπλώνει στην Popaganda το μουσικό μωσαϊκό της ζωής του για προθέρμανση.

https://www.youtube.com/watch?v=9o1iQ1ZyMr8

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Τhe Cure – Happily Ever After με λεφτά απο γονείς η κάποιο συγγενικό πρόσωπο φαντάζομαι, γιατί πάνε χρόνια.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Κάποιοι δίσκοι κλασσικής μουσικής από ένα παζάρι με βινύλια στην Ν. Αφρική.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον δίσκο για τον οποίο ντρέπομαι αλλά σίγουρα έχω δίσκους τους οποίους δεν έχω ακούσει ποτέ και δεν πρόκειται είτε επειδή δεν ακούω πλέον την συγκεκριμένη μουσική, είτε επειδή βρέθηκαν στα χέρια μου τυχαία. Δίσκους που δεν έχω θα έλεγα: Jesus And Mary Chain – Psychocandy, DIIV – Is The Is Are, La Femme – Mystere.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Bob Marley – Chances Are.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; The Raveonettes (Gagarin ’15).

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: HTRK – “Slo Glo”, drugs: Jacques “Tout Est Magnifique”, rock ‘n’ roll: Nurse With Wound – “Rock n’ Roll Station”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Συνήθως βάζω και ακούω mixtapes ανάλογα με το μουντ που βρίσκομαι ή που θέλω να βρεθώ. Oπότε θα διάλεγα ένα μείγμα από postpunk/new wave/ambient.

https://www.youtube.com/watch?v=H1eAuNeuZ7k

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Τίποτα. Ανεβαίνεις και κάνεις ό,τι θα έκανες.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Νομίζω Ziggy.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Mόνο στις πολύ «μαύρες» μέρες που είσαι αρκετά χαμηλά και έχεις αυτή την αίσθηση ότι όλα πάνε στραβά αλλά μετά από λίγο ακούς μουσική η γράφεις κάτι και συνέρχεσαι.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; $uicideBoy$ – “Paris”, τι άλλο;

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Λογικά πρέπει να ήταν κάτι σε ηλεκτρονική μουσική αλλά δεν θυμάμαι πιο συγκεκριμένα.

https://www.youtube.com/watch?v=_Z5GKyo49ik

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το (3) και το (5) παρακαλώ.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Monochromatic Visions.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; George Harrison.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Huh?

Οι Monochromatic Visions ανοίγουν την δεύτερη ημέρα (09/09) του ΨΧ 2017 – φεστιβάλ νέας ελληνικής χυψεδελικής μουσικής στο Romantso.
Περισσότεροι Monochromatic Visions: Facebook / Bandcamp