http://youtu.be/nvVnr8b9tqk

Σε αυτό το ιστορικό πέτρινο κτίριο του Θησείου, εκεί που στις αρχές του 19ου αιώνα βρισκόταν η θρυλική μπυραρία του Πίκινου, έχει ανοίξει το “αδελφάκι” της περίφημης Κάππαρης (του εστιατορίου που έφερε τον αέρα της ουσιαστικής νεο-ταβέρνας στα Άνω Πετράλωνα). Η νέα Κάππαρη ανεβάζει το πήχη ακόμα παραπάνω αφού σερβίρει ταυτόχρονα ελληνική κουζίνα υψηλής γαστριμαργίας σε χαμηλές τιμές και εξαιρετικά cocktails αφού συνορεύει με το cocktail bar Kabar (το νέο project της “οικογένειας”). Στην κουζίνα συναντάμε τον σεφ Μανώλη Θλιβερό και ένα μενού με πιάτα όπως το άψογα χυλωμένο τραχανότο με μανιτάρια, λάδι τρούφας και καπνιστό ψαρονέφρι, τον κόκκορα με ταλιατέλες, το ψαρονέφρι με κρασί Σάμος και μανιτάρια, το λαβράκι με φινόκιο, πράσο και δενδρολίβανο και ο αριστουργηματικός μπακαλιάρος με σκορδαλιά από αμύγδαλο. Το γεύμα κλείνει με το εμβληματικό cocktail του μαγαζιού, το Kabarito το οποίο περιέχει μαστίχα με φύλα βασιλικού, στυμμένο λεμόνι και πουρέ φράουλας.
Κάππαρη & Kabar Ακάμαντος 28, Θησείο, 2103464285